Renault Alpine Vision concept ziet het daglicht

renault-alpine-vision-concept_5

Vandaag is de dag dat Alpine haar wederopleving verderzet. In Genève laten ze deze Alpine Vision concept zien. herken je 'm van ergens?

Ze waren met vele Alpine-lovers samengekomen, daar in Monaco. En dat allemaal om de onthulling van de plannen van Alpine mee te maken.

Het heeft nochtans wat voeten in de aarde gehad, de revival van Alpine. Oorspronkelijk bedoeld voor 2014, zou de wagen een samenwerking worden tussen Renault en Caterham. Maar aan die samenwerking kwam een eind, en de toekomst van lpine hing aan een zijden draadje. Tot nu dus, want Alpine belooft om de productieversie van deze Vision tegen midden 2017 op de markt te zullen brengen.

meer van dat

En het zou niet bij deze middenmotor tweezitter blijven. Alpine plant een hele reeks van sportieve modellen die je op termijn warm moeten maken. Ook een SUV zou daar deel van uitmaken, al spreken bronnen pas over 2018 voor dat model.

renault-alpine-vision-concept

Over de Vision zelf geeft Alpine weinig details vrij, jammergenoeg. Een 1.8-motorisatie zou onder de kap schuilen, goed voor zowat 300 pk, maar dat hebben we niet van Alpine zelf. Wel zien we de link naar de legendarische A110 in het design, en zou de wagen een prijs opgespeld krijgen waarmee hij rechtstreeks in duel kan gaan met de Porsche 718 Boxster.

renault-alpine-vision-concept

Wordt ongetwijfeld vervolgd in de komende maanden.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
yuri koster 21:38
afbeelding van yuri koster

wel, omdat ze zelf ook wel weten dat een Renault een waardeloze auto is, altijd geweest ook.
ook al lijf je het merk Alpine in. De verwijzing naar Renault zou ik zoveel mogelijk weglaten , net als voorheen.
Ik wil een alpine kopen ,geen Renault.
Dus ontwerp en bouw hem met alpineblauwbloed in je aderen.
Dat zal het wel zijn ,dat ze nog niet aandurven.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws