Ford EcoSport vanaf volgend jaar nog wat meer 'EuroSport'

ford-ecosport-2015_01

Ford heeft bekend gemaakt vanaf volgend jaar de Europese variant van de EcoSport in elkaar te schroeven in de Craiova-fabriek in Roemenië. Die verplaatsing van assemblage zal gepaard gaan met een opgefriste versie van de compacte SUV.

Ford gaf de EcoSport een visum vanuit Brazilië om potten te breken in Europa. Een gok, want Europeanen zijn rotverwende klanten als het aankomt op kwaliteit en afwerking. Toch wist Ford vorig jaar 39.846 exemplaren te slijten in EU, een verdriedubbeling sinds zijn lancering in 2014 op ons continent. Er zit dus toekomst in de EcoSport en die toekomst zal vanaf herfst 2017 in elkaar geschroefd worden in Roemenië.

Op dit moment wordt daar in de Craiova-fabriek namelijk de B-Max in elkaar geschroefd (naast de productie van de 1-liter EcoBoost). De verkoop daarvan zit echter in dalende lijn, waardoor er nog serieus wat productiecapaciteit onbenut wordt gelaten. Dat 'gat' zal dus volgend jaar opgevuld worden door de EU-spec EcoSport die op dit moment van de band rolt in India.

Een verplaatsing waarbij de kleine SUV ook visuele en technische tweaks zal krijgen. Waardoor de EcoSport sinds zijn lancering in België net zoals een iPhone bijna elk jaar op punt wordt gesteld. Echt klagen kan je daar niet om, toch?

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws