Officieel: Lexus IS subtiel aan de facelift (2016)

lexus-is-facelift-2016_01

Lexus introduceert op het autosalon van Beijing een opgepoetste versie van de IS, waardoor 'ie weer mooi in trede loopt met de eerder gefacelifte GS en compleet nieuwe RX.

Voordien kon je de IS bezwaarlijk veilig vormgegeven noemen. De opgepoetste versie maakt daar geen komaf mee. Meer nog, het scherpt de potloodlijnen nog wat aan. Waardoor de IS in F-Sport-trim extra stoer oogt dankzij de koelsleuven naast de grille. Je weet wel, die grille waar je eigenlijk een bel-etagewoning in kan bouwen. Update aan die 'spindle' grille is een hoger geplaatste knik om de balans van de wagen visueel anders te trekken.

Verdere uiterlijke veranderingen kenmerken zich via de hertekende koplampen, achterlichten en trapeziumvormige uitlaten die de IS leent van z'n Coupébroertje, de RC. Echte Lexus-kenners zullen nog twee nieuwe kleurtjes opmerken; Deep Blue Mica en Graphite Black Glass Flake.

lexus-is-facelift-2016

Groeispurt

Het interieur wordt zo goed als ongemoeid gelaten. Nu ja, het infotainmentscherm ziet zichzelf groeien tot 10,3 duim (voordien 7 duim) en de 'Lexus-muis' moet voortaan vlotter werken.

lexus-is-facelift-2016

Motorisch geen nieuwigheden, wel de IS 200t en IS 300h die present tekenen.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Wim 13:08
afbeelding van Wim

Zo heb je toch echt iets anders dan de Duitse drie, jammer dat je hem niet meer ziet.

Quin 14:53
afbeelding van Quin

Niet echt gek van die drukke voorkant, maar het is inderdaad eens wat anders dan de Duitse eenheidswürst :-).

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws