Vision Mercedes-Maybach 6 is kunstwerk van lange aard

mercedes-maybach-vision-6_02

Mercedes heeft een frisse geïoniseerde wind doorheen Maybach kunnen blazen. Meer nog, het droomt van een hele modellenlijn. Deze Vision 6 moet interesse aanwakkeren voor een Maybach Coupe. En daarvoor heeft de zes meter lange sloep alle juiste ingrediënten.

Vandaag maakt de Vision Mercedes-Maybach 6 concept zijn debuut op het Pebble Beach Concours d'Elegance, al hoef je niet daar te zijn om te kunnen genieten van de concept. Want na een hoop teaserplaatjes krijgen we de 6 nu in vol ornaat te zien. Zoals verwacht is het een langgerekte coupé met een voorsteven waarop je een potje voetbal kan spelen. Helemaal vooraan een gigantische chromen grille die geflankeerd wordt door twee smalle lichten.

Achteraan zien we duidelijk trekjes van de aerodynamische IAA Concept. De twee aparte achterruitjes zijn dan weer een aardige knipoog naar lang vervlogen tijden.

mercedes-maybach-vision-6_

Binnenin komt het conceptgehalte deerlijk naar boven. Met een dashboard dat overloopt in de stoelen en genoeg schermpjes om op de set van Minority Report te kunnen belanden. De middentunnel lijkt dan weer een Flux Capacitor te herbergen. Al gaat onze verbeelding dan misschien net iets te veel op hol slaan. Plaatjes hebben we al, info nog niet, waardoor technische details onbekend zijn.

mercedes-maybach-vision-6_

Al zijn de plaatjes meer dan genoeg om even weg te dromen. Meer info waarschijnlijk later op de dag.

mercedes-maybach-vision-6_
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie