Eind...de...lijk: Kia Soul krijgt 1.6 T-GDI onder de kap met 204 pk

kia-soul-16t-gdi_01

De atmosferische benzinedagen in de Soul zijn verleden tijd, want Kia lepelt haar 1.6 T-GDI in het vooronder van het guitige karretje. Meteen goed voor 204 pk. Goed nieuws... en meteen ook slecht nieuws.

Vooral slecht nieuws voor Kia, want door meteen zo hoog te mikken met het turboblok zal het niet meteen storm lopen bij de dealers om zo'n Soul 'GT' aan te schaffen. Misschien was het dus slimmer geweest van de Zuid-Koreanen om het driecilinder turbobenzineblok van het Kia/Hyundai-rek te halen voor de Soul.

Al hoor je ons natuurlijk niet klagen, want na jarenlang onze tanden stuk te moeten bijten op een atmosferische 1.6 met 132 pk tekent nu het blok vanuit de Cee’d GT present in de Soul. Eveneens een 1.6 viercilinder maar dan met turbokracht. Goed voor 204 pk en 265 Nm. Alsjeblieft.

In het kielzog van Fiesta ST

Die kracht laat zich naar de voorwielen sturen en stelt de Soul in staat om in 7,5 seconden naar de honderd te spurten. Met de hulp van de bekende 7DCT-automaat met dubbele koppeling. Waardoor het van het schakelwerk van de Ford Fiesta ST-rijder zal afhangen om sneller weg te zijn aan het stoplicht. De top van de Soul 1.6 T-GDI piekt op 196 km/u.

Over een aangepaste ophanging rept Kia met geen woord, de remmerij krijgt wel een upgrade; vooraan prijken 17-duims geventileerde remschijven die de remafstand miniem verkorten maar wel stukken resistenter zijn tegen fading. Uiterlijk zal je de sportiefste Soul herkennen aan een sportievere voorbumper, dubbele einddemper achteraan en rode accenten op de carrosserie.

De strafste Soul komt samen met z'n reguliere faceliftbroertjes naar het Autosalon van Parijs later deze week.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws