Officieel: Audi RS 3 Berline maakt kofferrijden terug cool (2016)

audi-rs-3-berline-2016_02

Sedans, het zullen nooit verkooptoppers worden in Europa. Wij kikken namelijk op stations en crossovers. In de US of A en Azië kunnen ze zo'n kofferaanhangsel wel smaken, waardoor de Audi RS 3 Berline het levenslicht ziet.

De RS 3 Sportback in sedanvorm, zo kan je de RS 3 Berline omschrijven. Logisch ook, want de sedan neemt gewoonweg de 2.5-liter vijfcilinder met 400 pk en 480 Nm koppel over uit de kleine stationwagen. Net zoals de mechanische componenten. Waardoor Audi eindelijk een antwoord heeft op de Mercedes-AMG CLA 45 4MATIC.

Met zijn vier ringen is de RS 3 Berline alvast in staat om de honderd aan te tikken in 4,1 seconden. De top, die piekt uiteraard op 250 km/u. of 280 km/u als je een extra zak geld achterlaat.

audi-rs-3-berline-2016

Meteen naar de Audi-dealer lopen om er eentje te bestellen? Dat kan, al zal je toch nog tot de lente van 2017 moeten wachten op de leveringen.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 14 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (14)

Plaats een reactie
Carlos 20:20
afbeelding van Carlos

Is er eigenlijk geweten waarom de RS3 al een tijdje uit de configurator is? Tijd terug werd er gesproken van achterstand op bestellingen? Dan circuleren er overal verhalen rond van het falen en vroegtijdig vervangen van de remblokken/schijven.
Niet dat ik een RS3 ga bestellen maar toch :D Nu komt die vraag weer boven.
Heeft de huidige RS3 al de 400pk upgrade met hun nieuwe alu blok?

Doohie 18:33
afbeelding van Doohie

Yep inderdaad, ben ook enorm benieuwd waarom die RS3 na een jaar niet meer leverbaar was in België en zelfs sinds enkele maanden ook nie meer in Duistland.
Om te antwoorden op je vraag Carlos....er is momenteel geen huidige RS3 te bestellen dus lopen alle RS3 met het 367pk blok.
Ben er wel van overtuigd dat de nieuwe RS3 sportback de nieuwe motor gaat meekrijgen maar zeer benieuwd wanneer. Maar eerlijk gezegd het schrikt mij wel af al je ziet dat na een jaar zonder enige uitleg geen meer kon besteld worden.

Carlos 20:25
afbeelding van Carlos

Ja daarom... En dan nog maar gezwegen over de verhalen van kloppende remmen vooraan: scheve remschijven, ingelopen remblokken en dat op 3-4-5000 km... Je weet natuurlijk nooit of er ook circuit gereden is maar als er meer dan 5 verschillende verhalen te boven komen, moet er wel iets niets pluis zijn :-).

Ach ja.

Waxweazel 20:51
afbeelding van Waxweazel

Kijk eens deze link naar een concurrende Nederlandse blog:

http://www.autoblog.nl/nieuws/rs3-rem-issues-zoveel-eigenaren-meldden-zi...

Er is dus wel degelijk een probleem met de (premium???) remmen van zowel Audi als de Seat Leon ST Cupra die dezelfde remmen zou gebruiken.

Carlos 11:25
afbeelding van Carlos

Het is daar dat ik de verhalen van heb opgepikt ;-).

Waxweazel 15:04
afbeelding van Waxweazel

Als iemand van de redactie van Autofans.be hier meer uitleg kan over verschaffen waarom er zoveel problemen zijn ?
In het Nederlandse artikel staat enkel dat de schijven krom kom door "overdadig" gebruik van het differentieel ?

Jos D. 17:13
afbeelding van Jos D.

http://technology.fordmedia.eu/documents/newsletter/FordTechnologyNewsle...

Ofwel gebruiken ze minderwaardig materiaal tegen premium prijs ofwel is dit type wagen totaal niet geschikt hiervoor. 400 PK uit een motor halen is geen kunst maar de rest (chassis e.d.) moet er ook voor geschikt zijn.

Waxweazel 17:34
afbeelding van Waxweazel

Dat Audi, en eigenlijk de bijna volledige VAG-groep (op Porsche na) geen goede stuurmanschassis kan maken is wel al langer gekend (captain understeer...).
Maar dat hun 4WD-systeem dan zo ondermaats is dat het dit niet kan opvangen is wel heel erg.

Audi22 17:45
afbeelding van Audi22

Hier wordt veel onzin verkocht. Meedere merken hebben dit probleem, bv de huidige ford focus RS ook bijvoorbeeld. Elektronisch sperren heeft dit als nadeel dat betekend niet dat ze het remprobleem moeten oplossen.

Doohie 19:46
afbeelding van Doohie

Inderdaad...denk ook eerder aan een software aanpassing van esp of andere hulpmiddelen die de elektronisch sper in actie doen treden.
En ja ben ook benieuwd of iemand van de redactie (Autofans.be) eens pols hoogte kan nemen via audi waarom de RS3 zo vroeg werd stop gezet en wanneer de nieuwe wordt verwacht.

Yvesw 10:34
afbeelding van Yvesw

Vanaf de persbureau's op maandag terug open gaan vragen we het na. ;-)

Jos D. 08:50
afbeelding van Jos D.

Als je elke paar duizend km remschijven en remblokken moet vervangen, is dat geen nadeel meer maar een ernstige fout aan het ontwerp.

Carlos 23:04
afbeelding van Carlos

De Golf R wordt nochtans de hoogte ingeprezen op vlak van chassis....

Jos D. 08:53
afbeelding van Jos D.

Die hebben dan weer andere problemen. Een collega op het werk heeft er zo ene en heeft 'm enkele maanden terug 2 weken in de garage achtergelaten om allerlei zaken te laten herstellen zodat alles nog net binnen de 2 jaren garantie viel.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws