DeLorean opent terug orderboeken voor DMC-12

delorean_01

Met dank aan de Amerikaanse Low Volume Motor Vehicle Manufacturers Act mag DeLorean terug auto's in elkaar schroeven. Waardoor, jawel, je een gloednieuwe DMC-12 kan bestellen. Met opgewaardeerde componenten en nog steeds een ongelooflijke coolheidsfactor.

Wou je voordien in de VS een voertuig in productie nemen dan hing je vast aan dure crashtests en een encyclopedie aan wetgevingen. Dankzij de Low Volume Motor Vehicle Manufacturers Act van 2015 hoef je daar niet meer aan te voldoen als bouwer van wagens in kleine volumes. Great news voor Delorean, want het illustere merk mag daardoor eindelijk naar de toekomst en nog dik 300 DMC-12's afbouwen waarvan ze de onderdelen hebben liggen.

Die zullen geen gebruik meer maken van de tergend trage 130 pk sterke V6 van voordien maar wel een nieuw blok onder de kap krijgen. Een V6 of V8 Crate Engine is niet ondenkbaar. Waardoor we toch al snel over een pk'tje of 300 spreken. Remmen, wielen en interieur zouden ook allemaal licht onder handen worden genomen.

Eentje bestellen? Dat kan je hier. Al geeft Delorean nog geen prijs mee.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws