Officieel: Audi A5 Cabrio maakt A5-gamma compleet

audi-a5-cabrio-2016_1

Na de komst van de Audi A5 Coupé en zijn Sportback-variant was het maar wachten tot de nieuwe A5 Cabrio zou gepresenteerd worden. Met de herfst die volop begint laat Audi je verlangen naar je volgende zomertrip.

Een heel grote verrassing moest je niet verwachten van de A5 Cabrio. Een A5 Coupé met een stukje dak minder. En als die coupé fel op zijn voorganger lijkt, dan is dat ook voor deze Cabrio het geval. Al hoeft dat niet slecht te zijn, ondergetekende is altijd al fan geweest van het lijnenspel van de Audi A5.

Toch weegt de nieuwe A5 Cabrio 40 kg minder dan zijn voorganger. Het dak openen kan tot een snelheid van 50 km/u en doe je in 15 seconden, het dak weer sluiten duurt 3 seconden langer. De voorzijde wordt gedomineerd door de single frame grille, optioneel bestel je daar LED Matrix koplampen naast. Achteraan zitten LED-achterlichten en het derde remlicht vindt tegenwoordig een plekje in de afdekklep van het cabriodak, daar waar ze hem vroeger in de kofferklep plaatsten.

S'en erbij

Technisch zien we dezelfde dingen als bij de coupé onder de kap. Zo is er een 2.0 TFSI met 190 of 252 pk, een 2.0 TDI met 190 pk en een 3.0 TDI met 218 of 286 pk. Helemaal bovenaan zien we de S5 Cabrio, voorzien van een 354 pk sterke 3.0 TFSI benzinemotor.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws