Porsche Panamera rekt zich uit om aan de dag te beginnen

porsche-panamera-executive_04

Porsche grijpt het autosalon van Los Angeles aan om de verlengde versie van de Panamera voor te stellen. Die Executive zal worden bijgestaan door de - simpelweg genoemde - Panamera, het nieuwe instapmodel met 330 pk aan boord.

Net zoals voordien lanceert Porsche een Panamera-variant voor mensen die zich liever laten rijden. Die Panamera Executive ziet zijn wielbasis groeien naar 3.100 mm waardoor er 15 extra centimeters worden getoverd die zo goed als volledig naar de achterste passagiers gaan. Het resultaat toont zich niet alleen in extra beenruimte maar ook in een - optionele - bredere middenconsole die klaptafeltjes herbergt. Helemaal 2.0 zijn de dubbele 10.1-duims tablets die je vastklikt in de voorste hoofdsteun en ook kunnen gebruikt worden buiten de wagen.

porsche-panamera-executive_05

Panoramisch dak, verwarmde stoelen achter, luchtophanging, soft close deuren en achterwielsturing tekenen allemaal standaard present op de Executive. Het is te zeggen, afhankelijk van de uitvoering. Want Porsche verlengt de Panamera 4, Panamera 4 E-Hybrid, Panamera 4S en Panamera Turbo. Of in andere woorden; alles behalve de diesels.

Onder de ton

Over Porsche-clienteel dat een diesel koopt gesproken; geen vrees, je kan voortaan voor een nog goedkopere instapbenzine gaan. Dat goedkoop kan je letterlijk nemen. Want was de voordien goedkoopste Panamera de 4S met een prijskaartje van zo'n 116.000 euro, dan kan je nu instappen vanaf 92.000 euro. Leg je 2.000 euro extra neer, dan krijg je zelfs vierwielaandrijving.

porsche-panamera-executive_05

Instappen is trouwens relatief, want hoewel gevreesd is er niets van aan; geen viercilinder voorin. Wel een 330 pk sterke V6 met turbo. Het leven kan toch mooi zijn.

porsche-panamera-executive_05

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws