Officieel: DS 7 Crossback is waar we op wachten (2017)

ds-7-2017_01

Na facelifts van de DS3, DS4 en DS5 waarbij de Citroën-badge werd ingeruild en er een spatie kwam tussen letters en cijfer kan submerk DS eindelijk zeggen een eigen model in haar gamma te hebben staan. De DS7 Crossback is een feit. Een potige SUV voor de Avant-Garde.

Sinds 2015 rooit DS het op z'n eigen pootjes. Want eigenzinnig als het is rukte DS zich los van Citroën als een rebelse tiener. Alleen wat ondoordacht, want in de showroom stonden in essentie modellen van Citroën met een andere badge en een spatie tussen de naam. Want DS3, DS4 en DS5 werden DS 3, DS 4 en DS 5. Niet meteen spannend te noemen natuurlijk. Tot nu, want de Avant-Garde heeft een nieuw modelletje om op te kwijlen.

ds-7-2017

Die heet DS 7 Crossback en is de eerste crossover in het gamma (op Europese bodem) en hoopt daarmee meteen een sterk cliënteel aan te spreken. Eveneens op stylingvlak. Want geen brave lijnen of saaie accenten, wel uitgesproken strepen en vooral voorsteven. Zo krijgt de snuit een grille die overloopt in de koplampen. DS Wings noemen ze het bij DS en het moet meteen ook het familiegezicht van het merk worden. Daarnaast valt vooral de hoeveelheid chroom op. Spek naar de bek van de Chinezen waarschijnlijk. Al zijn wij stiekem ook wel fan van zijn derrière.

Nachtvisie

Nu ja, die derrière valt in het niets als je naar het interieur kijkt. Want daar merk je pas welke unieke stijl de jongens en meisjes van DS willen creëren aan de noordkant van het C-segment (denk Volkswagen Tiguan). Hoogwaardige materialen, bijzonder stoelen en uniek dashboard, ze tekenen allemaal present. Moest je evenwel wat trekjes vanuit de Peugeot 3008 herkennen. Dan ben je niet gek aan het worden. De DS 7 staat namelijk op het EMP2-platform van die Fransoos en leent dus ook wat technologie.

ds-7-2017

Technologie die DS trouwens overkapt met nog kilo's technologie. Bekende dingen zoals een adaptieve cruisecontrol en een vermoeidheidsherkenner maar ook een nachtzichtassistent en de DS Active Scan Suspension, een systeem dat via een camera en de nodige sensoren het comfort naar een hoger niveau moet brengen. Echter had DS ons al bij het design van de stoelen...

Plug-in in aantocht

De DS 7 rolt op het platform van de 3008 waardoor motorisch de 7 Crossback wat van het Peugeot-rek graait. Te beginnen met een 130 pk sterke driecilinder benzine met manuele zesbak. Meer benzinepit komt in de vorm van THP-blokjes die tot 225 pk weten neer te zetten, gekoppeld aan een achttrapsautomaat. Dieselaars kunnen beroep doen op een 130 pk sterke 1.6 of een variant met 180 pk.

ds-7-2017

Feest wordt het pas met de E-Tense, een plug-invariant die voor 2019 op de planning staat. Die maakt gebruik van een 200 pk sterke benzinemotor en twee elektromotoren voor een systeemvermogen van 300 pk. Met dank aan een batterijpak van 13 kWh zou de DS 7 Crossback zo'n 60 kilometer ver moeten kunnen rollen op elektrokracht.

Zijn debuut beleeft de 7 Crossback op het autosalon van Genève, niet veel later komt de crossover richting de dealers.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
B4 17:25
afbeelding van B4

Het interieur is typisch DS/Citroën maar het exterieur is toch maar saai... eerder iets Aziatisch dat al jaren verkocht wordt

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws