Opel Crossland X aan de prijs: duurder dan grotere Mokka X

2017-opel-crossland-x_01

Het kleine broertje van de Mokka X die in het zelfde segment opereert heeft een prijs opgeplakt gekregen. Kleiner is daarbij niet goedkoper, want de Crossland X kost je minimaal 17.900 euro, 50 euro meer dan de Mokka X. Al foefelt Opel links en rechts met die prijs.

Hij zou een stuk goedkoper gaan worden dan de Mokka X, deze Crossland X. Logisch, gezien zijn kleinere afmetingen en door Opel vooropgestelde doelgroep (lees: jonge gezinnen die willen opstappen van een Corsa). Echter, 17.900 euro voor een Crossland X Edition is niet goedkoper dan een Mokka X Comfort van 17.850 euro. Want rekenen, dat kunnen we nog steeds.

Al moeten we natuurlijk toegeven, die Crossland X Edition is natuurlijk stukken rijkelijker uitgerust dan die Comfort-versie van de Mokka X. Want neem je die laatste als Edition, dan ben je plots 20.550 euro kwijt. Al krijg je dan wel een 1.6 met 115 pk terwijl je het in de Crossland moet doen met een 1.2'tje met 81 pk. Het lijkt ons voor de reguliere klant alvast niet gemakkelijk om kiezen tussen beide rakkers, waardoor Opel misschien toch net iets twee té gelijkaardige auto's in haar portfolio heeft staan?

2017-opel-crossland-x
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 4 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Evo X 10:15
afbeelding van Evo X

Heel toegankelijk geprijsd maar dat doet de concurrentie ook, doch dit lijkt een klassieke Opel op hoge pootjes, dat doet de concurrentie ook maar veel minder, vele SUV toestanden zijn origineler getekend en als dan 'crossland' je 'nieuwe' model is dan wil je al is 'crossen' nee? Als ze hun 'crossland' zo'n kleine 900 kilo laten wegen kan je dat met het opgegeven potentieel bijna,

Marksen 12:05
afbeelding van Marksen

Heeft al lang niet meer te maken met hoeveel is een wagen waard, kostprijs en winstmarge, maar voor hoeveel kunnen we hoeveel mensen 'pluimen'

Davy 16:21
afbeelding van Davy

Die daklijn vanachter :(

PILL 14:05
afbeelding van PILL

Bad taste

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws