Jaguar F-Pace is World Car of the Year

jaguar-f-pace-2016-rijtest-13

And the winner is... tromgeroffel... the Jaguar F-Pace!

De Jaguar F-Pace is de grote winnaar van het autosalon van New York en dat is best verrassend aangezien dat de wagen echt een underdog was. De F-Pace neemt de volgende prijzen mee naar huis: “World Car of the Year” en “World Car Design of the Year”. Sinds het autosalon van Parijs in september 2016 hebben 75 internationale autojournalisten de taak op zich genomen om de auto van het jaar te zoeken. Wij bij Autofans.be horen jammer genoeg niet tot deze 75.

Sterke tegenstand

De Audi Q5 en Volkswagen Tiguan zijn maar twee van de ruim twintig deelnemers die streden voor deze prestigieuze titel . Ze moesten allemaal het onderspit delven van de Jaguar F-Pace die als eerste SUV met de titel mag pronken. Mercedes heeft met zen E-klasse de prijs van World Luxury Car gewonnen en Porsche mag blij zijn met de prijs voor World Performance Car dankzij hun Boxster/Cayman.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
lauw 14:27
afbeelding van lauw

De cockster als World Performance Car of the year..... Hmmm... ik heb nog niet gereden met de nieuwste versies maar ik kan mij voorstellen dat ze wel (iets te) snel naar Porsche grijpen voor hun awards

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws