BMW 1 Reeks krijgt opfriskuur (2017)

bmw-1-reeks-facelift-2017_01

In de herfst van zijn carrière bogen de ingenieurs van BMW zich nog een laatste keer over de 1 Reeks. Waardoor het kleinste gerief van BMW in schoonheid kan uitrollen.

In 2015 kreeg de huidige generatie 1 Reeks haar stevige facelift. Je weet wel, die operatie waarbij de druipende koplampen werden ingewisseld voor de scherpe exemplaren van de 2 Reeks. Nu, twee jaar later, geeft BMW de 1 een laatste opfriskuur voor generatie drie het toneel mag betreden. Wat er juist nieuw is?

Nou, visueel alvast niets wereldschokkend. Nee letterlijk, vijf nieuwe velgendesigns (17 en 18-duim) en drie verschillende shadow-uitvoeringen - waarbij de nodige accenten zoals grille en raamlijsten in het zwart worden uitgevoerd - maken hun opwachting. Onder de kap blijft alles bij het oude en ook de aandrijving blijft op de achterpootjes.

bmw-1-reeks-facelift-2017

Het belangrijke nieuws

De reden van deze 'facelift' ligt dan ook niet bij de nood om een frisser uiterlijk of strakgeschroefde motoren. Wel bij iDrive. Hoezo? De 5 Reeks, 7 Reeks en X5 schermen - letterlijk - met de nieuwe generatie iDrive met aanraakscherm. Een technologische vooruitgang die volgens BMW ook zo snel mogelijk naar de 1 moet. Kwestie van leaseklanten het laatste van het laatste te bieden.

bmw-1-reeks-facelift-2017

Vanuit dat scherm vloeit een vleugje vernieuwing over heel het interieur trouwens. Met een herwerkte instrumentencluster en subtiel aangepakte details over de gehele boordplank. Vanaf juli te bekijken bij je lokale BMW-dealer, deze opgefriste 1 Reeks.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws