Officieel: Jaguar E-Pace is compacte Britse SUV (2017)

jaguar-e-pace-2017_01

Tegen het einde van het jaar zal Jaguar maar liefst drie SUV's in haar gamma hebben staan. De al gekende F-Pace en op til staande elektrische I-pace krijgt gezelschap van de E-Pace. Een soort van Britse BMW X1 zeg maar.

Dat er geen rem staat op de markt van de SUV's. Waardoor elk merk aan een sneltempo haar portfolio aan het aanvullen is met hoogpotig gerief. Niet anders bij Jaguar. Want F-Pace krijgt gezelschap van een klein broertje, de E-Pace. De Range Rover Evoque van Jaguar zeg maar. Niet op stylingsvlak, want de E-Pace volgt de penstreken van grotere F-Pace en de F-Type, wel qua DNA. Want de E-Pace deelt zijn genen met die Evoque.

Daardoor dus standaard voorwielaandrijving en optionele vierwielaandrijving. Al is het geen complete overname, want voor de ophangingselementen werd gekeken naar wat er onder de XF zit. Een mengelmoes dus. Het zou er volgens de rakkers bij Jag alvast voor moeten zorgen dat de E-Pace een 'sportieve SUV' is in het gamma van de BMW X1, Mercedes GLA en Audi Q2.

jaguar-e-pace-2017

Premium tech

Binnenin een techfestijn voor al die er duiten voor neer wilt leggen. van een 4G wifihotspot, over vijf usb-aansluitingen tot een 10-duims aanraakscherm voor het infotainmentsysteem met gerief zoals Spotify aan boord. Een head-updisplay en matrix koplampen? Uiteraard aanwezig.

jaguar-e-pace-2017

Dan zijn er ook nog de motoren om zich te distantiëren van het andere gerief in het segment. het is te zeggen; voorin allemaal 2-liter viercilinders van de Ingenium-familie. Daarbij de 300 pk sterke benzine die debuteerde in de F-Type maar evengoed een 150 pk sterke diesel. Alles boven de 200 pk krijgt standaard een 9-traps automaat van ZF, de instapdiesels doen het met een manuele zesbak.

Exacte prijzen heeft Jaguar nog niet al zou de instapprijs rond de 35.000 euro komen te liggen.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Jos D. 08:31
afbeelding van Jos D.

//EDIT: Aangepast, thanx. Een 'slip of the toetsenbord' ;-)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws