Bollinger B1 is elektrische oer-offroader

bollinger-b1_2017_01

Vergeet m'as-tu vu SUV's met een elektrische aandrijving waarmee je net een stoeprand op kan. Deze Bollinger Motors B1 is een absoluut werkpaard met een elektrische aandrijving. De Defender onder de elektro-voertuigen zeg maar.

Mensen met smaak(papillen) denken bij het aanhoren van 'Bollinger' meteen aan Franse Champange. Autofans met een voorliefde voor een cervela special mogen het voortaan linken aan Bollinger Motors, een New Yorks bedrijf dat zichzelf het doel opstelde een inzetbare offroader te creëren op elektrische peut. Het resultaat is deze B1, een voertuig dat de aanpak van de originele Defender grotendeels overneemt. Simpel maar doeltreffend.

bollinger-b1_2017

Onder de vierkante panelen herbergt zich een 60 kWh of 100 kWh batterijenpakket. Van daaruit halen twee elektromotoren een vermogen van 350 pk (640Nm) dat naar de vier wielen mag worden gezonden. De range komt daardoor bij een weinig pittig parcours op 200 kilometer (60kWh) en 320 kilometer (100 kWh) te liggen. In de schaal legt de B1 dan weer 1.7 ton. Opladen? Afhankelijk van het type lader tussen de 45 minuten of 12 uur. Jep, de magie van een snellader dames en heren.

bollinger-b1_2017

Bollinger Motors is momenteel aan het uitkijken richting partners om deze B1 tot de productie te schoppen. Met leveringen gepland voor begin 2019.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws