Puma is terug met GT 2.4

puma-gt24_01

Nee, niet dat Ford-model, wel het Braziliaanse autobedrijf dat midden jaren negentig over de kop ging. Nu zijn ze terug, met de GT 2.4, een MX-5 RF-achtige sportwagen.

In de vergeten krochten van autoland is Braziliaanse autobouwer Puma bezig aan haar wederopstand. Met de GT 2.4 als strijdwapen. Een soort van Zuid-Amerikaanse variant van de Mazda MX-5. Versterkt doordat de gehele GT amper 915 kilogram op de weegschaal zet, dankzij het uitvoerig gebruik van koolstofvezel. Achter de chauffeur een 2.4-liter viercilinder benzine met 180 pk en 245 Nm. Niet meteen het meest moderne blok qua inhoud/pk's maar het mag alvast de kracht via een manuele zesbak doorsturen naar de achterwielen. Hebben we al gezegd dat dit wat op een MX-5 gelijkt?

puma-gt24

Wel, we zeggen het nog eens; dit ding gelijkt stevig op een MX-5. Maar dan met middenmotor. Versterkt door het targasausje dat je ook op de MX-5 RF kan tegenkomen. Vormelijk zelfs best aantrekkelijk, deze GT 2.4 en met een prijskaartje van net geen 40.000 euro niet eens heel duur voor een buizenframeconstructie met koolstofvezel carrosserie en middenmotor. Alleen... plant Puma slechts 10 exemplaren van deze GT 2.4 te bouwen voor de Braziliaanse markt. Waardoor je openlijk kan afvragen of Puma wel zelf gelooft in haar revival.

puma-gt24

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws