Koop jij een Volkswagen Up! voor 16.860 euro? [VRAAG]

volkswagen-up-gti-2017-official_2

Volkswagen heeft een prijs geplakt op de Up! GTi. Neem jij hem mee voor 16.860 euro? Of kies je voor de concurrentie?

Na de Up! met 90 pk die we best te pruimen vonden, heeft Volkswagen nu een echte GTi op de baan gezet voor de Up!. Met een prijskaartje van 16.860 euro is hij nog niet eens zo duur. Maar kies jij de Up! GTi met zijn 115 pk sterke 1.0 TSI-motor? of ga je toch voor de concurrentie?

Wij namen alvast een kijkje bij die concurrentie. Al zijn de echte mini-hot hatches verdwenen nadat Renault de vorige Twingo R.S. uit de markt nam.

Smart ForFour Brabus

smart biedt een Brabus-versie van de ForFour aan. Die is technisch gelijk aan de Renault Twingo en geeft je dus evengoed 109 pk uit de 0,9 liter grote driecilinder. Verslik je echter niet, deze kleine rakker kost 22.627 euro.

Opel Adam

Blijven we in Duitsland, dan vinden we daar de Opel Adam. Die krijg je mee vanaf 17.000 euro in de Jam-versie. Dan heb je een gelijkaardige éénliter driecilinder met 115 pk. De Adam S met 140 pk laten we even buiten beschouwing.

Renault Twingo GT

Gaan we dan weer in Frankrijk kijken, dan stuiten we op de Twingo GT. Die 0.9 TCe heeft 109 pk onder de motorkap en kost je 15.750 euro.

eigen zus

Of kies je dan toch liever de Volkswagen Polo? De versie met 115 pk is enkel beschikbaar in het Highline-uitrustingsniveau en kost je dan al 22.400 euro. Blijf je binnen het budget van de Up! GTi dan koop je een Polo Comfortline 1.0 met 95 pk.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 3 reacties

Tags

gti

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Optimus 09:55
afbeelding van Optimus

Liever deze Up GTI dan die WRC limited edition fabia :D

Hendrik 10:56
afbeelding van Hendrik

We hebben een auto als deze, zij het in gewone uitvoering. Rijdt als een grotere wagen, behalve bonkerige ophanging door korte wielbasis. Verder een plaatwerk als sigarettenpapier, je kan er met 1 vinger deuken in duwen.

Optimus 18:46
afbeelding van Optimus

Hendrik wat had je verwacht van een auto met nieuwprijs 10k zonder de korting die je nog krijgt?
Wat had je gedacht te krijgen: een nieuwe vw voor 10k met staal zo dik als beton?
Je wou een stadswagen , je wou niet veel uitgeven , hij mocht niks verbruiken en bijna geen zak aan taxen kosten dus heb je die UP gekocht.
Wil je een dikke auto moet je ook een dik budget hebben.
Niks uitgeven voor een nwe wagen en dan lullen dat het toch niet zo goed is van bv materiaal keuze als pakweg een passat of 5 reeks daar kan ik niet goed tegen.
Die up weegt nie voor niks maar 950 kg & qua prijs een fractie van een pakweg passat of 5 reeks.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws