Bentley bevestigt Bentayga Plug-In Hybrid (PHEV) voor Salon Genève

2017-bentley-bentayga-front

Een Bentley aan de stekker? Binnenkort is het dan echt zover.

Het is een publiek geheim dat Bentley het Bentayga-gamma verder wil uitbreiden. Naast de 6.0-liter W12 benzine en de 4.0-liter V8 diesel krijgen we binnenkort ook een plug-in hybride (PHEV). De Britten lieten nu weten dat het model officieel zal worden voorgesteld op het Salon van Genève begin maart. De hybride aandrijflijn zal zoals verwacht nauw aanleunen bij die van de Porsche Panamera E-Hybrid.

Verwacht dus een 2,9-liter V6 benzine, gekoppeld aan een krachtige elektromotor, goed voor een gecombineerd vermogen van minstens 470 pk. Puur elektrisch rijdt de Porsche zo'n 48 km ver dus is het aannemelijk dat de Bentley gezien zijn formaat en gewicht een fractie slechter doet. Tevens wordt verwacht dat de Britten ook een klassieke, geblazen 4.0-liter V8 benzine zullen lanceren.

2017-bentley-bentayga-rear

Ook deze krachtbron kennen we uit andere producten van de VAG-groep, niet in het minst de Porsche Cayenne en Lamborghini Urus. Twee auto's waarmee de Bentayga zijn platform deelt, en waar de motor respectievelijk 550 pk en 650 pk levert. Maar gezien de hiërarchie binnen het Bentayga-gamma zal het vermogen eerder bij dat van de Cayenne aanschurken dan bij de Urus.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws