Hyundai toon de waterstofauto van de volgende generatie op CES

hyundai-fcev

Hyundai heeft de waterstofauto nog niet opgegeven.

Op de elektronicabeurs CES in Las Vegas zal Hyundai op 8 januari zijn nieuwe waterstofauto aan pers en publiek voorstellen. Na de ix35 Fuel Cell, die ook bij ons gecommercialiseerd werd, is het de tweede waterstofauto van de Koreanen. Het Fuel Cell Electric Vehicle (FCEV), die het voorlopig zonder officiële naam stelt, krijgt een thermische efficiëntie van 60%, 9% beter dan bij de ix35 Fuel Cell het geval was. Goed voor een theoretisch rijbereik van 800 km.

hyundai-fcev

De opvolger van de ix35 Fuel Cell krijgt een geheel eigen look die een stuk eigenzinniger oogt dan voorheen het geval was. Net zoals bij de Range Rover Velar zien we deurklinken die automatisch in het koetswerk verdwijnen. En ook de imposante grille geeft de FCEV een geheel eigen smoel. Tezelfdertijd wil de waterstofauto ook andere technologieën etaleren. Zo zal het over de nieuwste generatie autonome rijtechnologie en infotainment beschikken. Twee zaken die op korte termijn ook in andere Hyundai's zullen geïmplementeerd worden.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Anon 19:45
afbeelding van Anon

Weet iemand eigenlijk waarom waterstof maar niet door kan breken? Voor mij is dit gewoon een elektrische wagen, maar dan zonder giftige batterij, betere range en snellere oplaadtijd. Bestaat ook al enorm lang.

BO GAARD 23:46
afbeelding van BO GAARD

Benieuwd wat dat gaat kosten.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws