Officieel: Bentley Bentayga aan de benzine-V8 (2018)

2018-bentley-bentayga-v8

Na de lancerings-W12 en de 900 Nm sterke dieselvariant is Bentley nu klaar met haar derde motorversie van de Bentayga; een 4-liter V8 benzine. Waarmee je meteen kan spreken van een nieuwe instapper. Nu ja, 550 pk is heus niet povertjes.

Een nieuw jaar een nieuwe motor onder de kap van de Bentayga, zo lijkt het wel. Waardoor Bentley's SUV gaandeweg een groter publiek aan kan trekken. Na de machtige W12 benzine en - eigenlijk even machtige - V8 diesel komt er nu een V8 benzine in de rangen te staan. Die 4-liter V8 kan je kennen van andere Volkswagenproducten zoals de Porsche Cayenne Turbo S. Met 550 pk en 770 Nm trouwens meer dan potent genoeg voor de luxe-SUV. 4,5 tellen heeft de Bentayga nodig om de honderd aan te tikken.

2018-bentley-bentayga-v8

Hoe te herkennen? Door de '8'-uitlaat achteraan. Want kijk je goed, dan zie je dat de einddempers links en rechts gelijken op liggende achtjes. Zeg nu nog eens dat de Britten geen gevoel voor humor hebben. Of we daarmee het kleinste motorblok in de Bentayga hebben gezien? Hoogstwaarschijnlijk niet. Zo staat er nog een plug-inhybride op de planning. En aangenomen wordt dat die de set-up van de Porsche Panamera E-Hybrid over zal nemen; een 2.9-liter V6 met elektromotor.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie