Hyundai Kona Electric komt de boel even op stelten zetten

Hyundai-Kona-electric-EV

De elektrische spotlight mag dan wel op Tesla en een roedel aan Duitse merken staan, Zuid-Korea slaat terug. Met een elektrische Kona die genoeg peut in zich moet hebben om 470 kilometer ver te geraken. Geen conceptstudie van Hyundai, wel een model dat gewoon deze maand nog onthuld wordt.

Het was stiekem al een zekerheid dat Hyundai een elektrische variant van de Kona op de markt ging brengen. Alleen werd altijd aangenomen dat die de set-up van de Ioniq Electric over ging nemen. Waardoor de Kona beroep zou doen op het batterijenpak van 28 kWh en op een zonnige dag met wind in de rug 280 kilometer ver moet kunnen bollen. Niet dus, want de compacte B-segment SUV zal volgens Hyundai maar liefst 470 kilometer ver kunnen bollen. Waardoor er duidelijk wat anders onder de kap zit.

Verder dan een M5

Toegegeven, een waarde die natuurlijk nooit gehaald zal worden in de echte wereld, al moeten er twee kanttekeningen worden gemaakt. Zo heeft Hyundai het over een richtcijfer dat ze hopen te halen via de nieuwe WLTP-cyclus, waardoor de afwijking in de realiteit een stuk kleiner zal zijn. En laat ons eerlijk zijn, 350 kilometer range is nog meer dan genoeg voor dagelijks pendelverkeer. De BMW M5 met V10 ging zo ver niet op één tank.

Die tweede tekening in de kant? Dit is Hyundai... dat praat over een compacte crossover... met 470 kilometer range. Dat is niet enkel meer range dan Tesla opgeeft voor haar Model 3, we gaan er prat op dat de Koreanen er alles aan gaan doen om de prijs onder die van de Tesla Model 3 en VW e-Golf te houden. Even de boel op stelten zetten, dat zal Hyundai doen op 27 februari.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Otto Z. 22:57
afbeelding van Otto Z.

Niet te stoppen, die Koreanen. Wel een goede zaak dat volumemerken zoals Hyundai nu ook gaan meespelen op het terrein waar Tesla voorheen alleenheerser was. Dat kan alleen maar de prijzen naar betaalbaar niveau voor Jan met de Pet brengen.

Dury Jacques 17:06
afbeelding van Dury Jacques

Als dat waar is van Hyundai van kona electrish dan zullen ze veel succes hebben

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws