Officieel: Alpina XD3 (2018)

alpina-xd3-2018_01

Een M-derivaat met dieselkracht van de X3? Dat moet je niet meteen bij BMW verwachten. Tuningshuis Alpina doet het wel, met deze XD3 als resultaat. 388 pk - en vooral - 770 Nm sterk. Een koppelbeul dus.

Bij Alpina zijn ze niet vies van diesels, dat wisten we al. Blijkbaar ook niet van SUV's. En link je die twee samen, dan kom je tot de XD3, een BMW X3 die een Alpina-kuur kreeg. Daarbij gaat het verder dan het fraaie bumperwerk en opgewaardeerd interieur. Alpina vijst ook aan de 3-liter zes-in-lijn met twee turbo's. Een blok dat ze ook al kennen uit ander gerief van BMW en gebruiken in pakweg de D3.

Porsche-Centre-Antwerpen

alpina-xd3-2018

Het resultaat is een systeemvermogen van 380 pk en 770 Nm, dankzij nog twee extra turbo's (geen mop). Genoeg om de X3 in 4,9 seconden naar de honderd te laten vliegen. Mede dankzij een opnieuw gekalibreerde 8-trapsautomaat en een sportievere ophanging met sper achteraan. Alpina stuurde haar XD3 richting de WLTP-cyclus en komt terug met een normverbruik van 9l/100 km en 236 g/km CO2. Volgens ons meteen ook het eerste tuningproduct dat met een officieel WLTP-papier kan zwaaien. Los daarvan, leuk dieselspeelgoed, deze XD3, daar zijn we zeker van.

alpina-xd3-2018
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws