Alpina frist D3 Bi-Turbo op (2015)

alpina-d3-2015_04

Steekt BMW haar 3 Reeks in het nieuw, dan duurt het niet lang voor Alpina volgt met haar daarop afgeleide model. BMW's Dreier kreeg een fris laagje voor 2015, Alpina doet net het zelfde met de D3 Bi-Turbo.

Onder de kap vallen geen verschillen op te merken bij de D3 van 2015. Een 3.0 zes-in-lijn biturbodiesel zorgt nog steeds voor de nodige oomph. In het geval van deze D3 gaat het over 350 pk en - belangrijker - maar liefst 700 Nm koppel. Cijfers waarmee de middenklasser in 4,5 seconden richting honderd vliegt met de xDrive-vierwielaandrijving. Ter vergelijking; dat is maar twee honderdsten trager dan de BMW M3.

Liever achterwielaandrijving, dan moet je genoegen nemen met een sprint van 4,6 seconden. Op de Duitse Autobahn kan je dan weer maximaal 276 km/u lopen met de Berline en 274 km/u met de Touring.

alpina-d3-2015

Jep, dat zijn nieuwe koplampen

Visueel volgt deze D3 de lijnen van de 3 Reeks facelift. Denk dan aan nieuwe voor - en achterlichten en een iets andere grille. Alpina gieten daar nog eens hun sausje over bestaande uit een splitter vooraan, de bekende spaakvelgen en een achterbumper die vier stevige einddempers herbergt.

Binnenin krijg je van het Duits tuningshuis dan weer opgewaardeerde materialen en standaard cruise- & park distance control. Alleszins gul van de knapen uit Buchloe.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws