Ford kleeft prijs op Fiesta ST!

ford-fiesta-st-2018_02

Naast de Suzuki Swift Sport één van de meest geanticipeerde hot hatches van dit jaar, de Fiesta ST. Je zal nog tot juni moeten wachten voor 'ie in de showroom staat, al geeft je dat nog even tijd om de spaarrekening aan te dikken. Wat moet dat nou kosten? Zo'n 3-cilinder hot hatch?

Want jawel, onder de kap van de nieuwe generatie Fiesta ST een 1.5-liter driecilinder (met cilinderuitschakeling) die 200 pk en 290 Nm naar de voorwielen weet neer te zetten. Al wisten jullie dit natuurlijk al. Nee, jullie zijn hier voor de prijs en die komt er nu aan;

23.000 euro.

Jawel, 23k op de kop is wat Ford vraagt voor haar nieuwe Fiesta ST. Daarmee is de nieuwe generatie ruwweg 2.000 euro duurder dan wanneer de vorige in productie ging. Al ga je uiteindelijk 23.950 euro uitgeven. Hoezo? Wel, de Fiesta ST laat zich voor 950 euro een mechanisch sperdifferentieel tussen de voorpootjes aanmeten dankzij het ST Performance Pack. Daarin zit ook nog een launch control en 'performance' schakelindicator verpakt. Al leg je vooral met de glimlach extra duiten neer voor dat sper natuurlijk.

ford-fiesta-st-2018

Mag het wat meer zijn? Dan kan je voor de Fiesta ST Ultimate-uitvoering gaan. Met halflederen Recaro's (standaard stoffen exemplaren), B&O-audiosysteem, navigatie, automatische airco en 18-duims velgen (standaard 17) met rode remklauwen er achter verstopt. Tik daar nog de 5-deurs uitvoering bij aan (+500 euro) en dat Performance Pack en de duurste Fiesta ST die je buiten kan rijden kost je 27.450 euro. Nog steeds goedkoper dan het ST200 uitzwaaimodel van de vorige generatie.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Mathieu 10:27
afbeelding van Mathieu

Ik vind het de dag van vandaag eigenlijk al schandalig dat in zo'n model automatische airco niet standaard is.
Ook in de huidige Focus zitten in de redelijk uitgebreide ST-Line versie, nog handmatig naar beneden draaiende ruiten! Als ik dat zie kijk ik al niet verder.
In een basisversie kan ik dit nog begrijpen, maar hogerop in het gamma...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws