Ook Nissan gaat stelselmatig diesel uitfaseren

nissan-diesel

Nissan heeft officieel bekend gemaakt dat het geen toekomst meer ziet in de diesel. Daarmee volgt het Volvo, Toyota en hoogstwaarschijnlijk Porsche. Al hoef je de komende jaren nog niet te vrezen als dieselfanaat.

Het Japanse Nissan is de laatste in rij die besloten heeft de diesel te rusten te leggen in de toekomst. Stelselmatig evenwel, waardoor je op korte termijn heus nog diesels bij het merk zal vinden. De bedoeling is om bij elke nieuwe generatie van een voertuig de diesel verder weg te duwen (of te laten verdwijnen). Geen compleet onlogische beslissing van het merk, want vorig jaar waren amper 16 procent van de verkochte Nissans in de EU uitgerust met een dieselmotor.

Slecht nieuws voor Renault?

Het is evenwel een nieuwtje dat wel eens in slechte aard kan vallen bij Renault. De Fransen hebben namelijk een alliantie met Nissan en zijn de 'hofleveranciers' van dieselmotoren voor Nissan. Waardoor dit wel eens een deuk in het productie-aantal (lees: werkgelegenheid kan zijn). Zo had Nissan vorig jaar nog 128.456 dieselmotoren nodig van Renault.

Al zal de trage uitfasering er voor zorgen dat Renault hier op in kan spelen.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws