Ford Mustang Shelby GT350 ook in het nieuw

ford-mustang-shelby-gt350-2018_01

Vooralsnog is de GT de strafste Mustang die je in Europa kan kopen. In haar thuisland heeft Ford echter nog enkele overtreffende trappen. Na de facelift van de reguliere Mustang wordt de Shelby GT350 nu eindelijk in het nieuw gestoken. Met vooral mechanische updates.

EcoBoost en GT, dat zijn de twee smaken waarin je in België de Ford Mustang kan krijgen. In de verenigde staten is het aanbod net iets uitgebreider. Zo bestaat er ook een V6-variant en - helemaal bovenaan - een Shelby GT350R. Net onder die GT350R en boven de Mustang GT staat de 'reguliere' GT350. Een model dat nu van de Blauwe Ovaal een opfriskuur heeft gekregen.

De motor blijft ongewijzigd, een 5.2-liter V8 met 533 pk, de ophanging met Magneride werd opnieuw gekalibreerd. Ook nieuw zijn de 19-duims velgen die straffe Michelin Pilot Sport Cup 2-banden vasthouden die specifiek werden ontwikkeld voor deze Shelby. Samen met aangepaste aerodynamica (check die spoiler) komt de GT350 een stuk potenter voor de dag op circuit. Dit op West-Europese bodem kan tellen qua statement...

ford-mustang-shelby-gt350-2018
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
T-Lens 17:16
afbeelding van T-Lens

Een V6 variant? Die is toch uit productie sinds de 2018 facelift?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws