Audi-CEO Stadler onder arrest

audi-rupert

Voor het eerst in de dieselsaga bij de VW Groep is er een arrest uitgevoerd bij Audi voor zo'n hoge kop als die van Rupert Stadler, de CEO van het merk. De man werd volgens het concern deze ochtend opgepakt, uit vrees dat hij het lopende onderzoek zou hinderen.

Een heuse stoelendans, fikse boetes en nieuwe visies, dat was tot nog toe het gevolg van heel dieselgate bij de VW Groep. Arrestaties, die bleven tot nog toe beperkt en al zeker als het gaat over hogere kaderleden. Nu is er toch een hoge kop in voorhechtenis genomen. Niemand minder dan Rupert Stadler, de CEO van Audi. Eerder vorige week viel het Duitse gerecht al binnen in zijn woonst als gevolg van een onderzoek naar fraude in het diesel-dossier, nu heeft de openbare aanklager in München besloten de man te arresteren uit vrees dat hij het onderzoek zou hinderen of bewijsmateriaal zou vernietigen.

Concrete bewijzen zijn er evenwel nog niet gevonden, waardoor er momenteel een verhoor aan de gang is om te bepalen of Stadler aangehouden blijft... en hoe lang ze hem in voorhechtenis kunnen houden.

audi-rupert

Winterkorn achterna?

Stadler, die al tien jaar ceo is van Audi, werd lange tijd niet in het vizier genomen door de openbare aanklager. Dit in tegenstelling tot collega Martin Winterkorn - de CEO van Volkswagen. Die nam in 2015 al ontslag en werd door de Duitse overheid vervolgd op verdenking van fraude en misleidende verklaringen. Nu hangt Stadler eenzelfde straf boven het hoofd.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Michet 22:48
afbeelding van Michet

goed nieuws

andre123 08:21
afbeelding van andre123

wedden dat hij ermee weg komt?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws