Europese Jeep Wrangler verliest V6-motor

jeepwrangler2018

In de nieuwe versie van de Wrangler zit nog altijd de bekende 3.6 V6 benzinemotor, maar Europa laat die vloot aan zich passeren.

Die 3.6 V6 is in België in het uitgaande model enkel te verkrijgen in de Unlimited - de vijfdeurs. Met een vermogen van 284 pk en 342 Nm stoot hij 273 g/km aan CO2 uit. Tijd voor milieubewustheid vond Jeep, en dus gooien ze die motor alvast uit het aanbod. Waardoor voorlopig enkel nog de 2.2 CRD overblijft, een dieselmotor. Dat is een nieuwerd, want de vorige generatie kreeg nog een 2.8 liter groot dieselblok onder de kap.

vervanging

Geen tranen echter, want Jeep belooft eind dit jaar de komst van een 2.0 viercilinder met 272 pk en 400 Nm. Met een verbruik van 9,8l/100 km volgens de Amerikaanse versie heb je daarmee nog steeds het gevoel met een dikke Jeep rond te rijden.

Jeep zet de Wrangler vanaf september bij z'n dealers over heel Europa. De wagen wordt zowel als drie- als vijfdeurs aangeboden en krijgt drie uitrustingsversies ter beschikking, Sport, Sahara en Rubicon. Later komt er nog een Overland-pakket voor de Sahara-versie, waarbij je vooral esthetische wijzigingen en een lederen interieur meekrijgt.

{{galerij}}

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
fre 22:36
afbeelding van fre

Zijn dit dan de motoren uit de Giulia? Want daar lijkt het op...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws