Slag van de molen: Nissan vraagt 900.000 euro voor GT-R50

nissan-gtr-50-2018_05

Samen met Italdesign bouwde Nissan de GT-R50 om de 50ste verjaardag van Godzilla te vieren. Beide bedrijven hebben nu besloten om een beperkte productie te overwegen. Al moeten klanten dan minimaal 900.000 euro ophoesten. Niet wat pittig voor een GT-R, Nissan?

Twee weken terug verraste Nissan vriend en vijand met de GT-R50, een strakgelijnde GT-R met 720 pk die door ItalDesign in elkaar werd getimmerd. Een one-off om de vijftigste verjaardag van de GT-R-badge te vieren, zo bleek. Of toch niet helemaal? Want in een petieterig persbericht van het Japanse merk waarin ze laten weten dat de GT-R50 een acte de présence zal geven op het Goodwood Festival of Speed valt een merkwaardig stuk te lezen:

"Afhankelijk van de reactie op Goodwood en andere globale evenementen de komende maanden is de bouw van een klantenversie mogelijk. Niet meer dan 50 units zullen geproduceerd worden door ItalDesign - naar specifieke wens van elke klant - met een vanafprijs die geschat wordt op 900.000 euro."

Dat las je goed, Nissan ziet het zitten om 900.000 euro te vragen voor een verbouwde GT-R. Die andere verbouwde GT-R die ze verkopen, de Nismo GT-R, kost trouwens nog geen 200.000 euro. Waardoor dit misschien wel net iets te hoog gegrepen is voor... maar een Nissan.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws