Officieel: Mercedes A-Klasse Berline (2018)

mercedes-a-klasse-berline-2018_05

Mercedes heeft haar tweede variant van de nieuwe A-Klasse-familie gelanceerd voor Europa. Na de hatchback krijgen we nu de sedan. Die heet niet meer CLA, wel gewoon Berline maar behoudt wel de gestileerde lijnen van zijn voorganger.

Op termijn zal de A-familie het merendeel van de verkoop van Mercedes op zich gaan nemen. Dat werd geconcludeerd door analisten waardoor Mercedes prompt aan de slag ging om een resem derivaten van de A-Klasse op de markt te brengen. Momenteel hadden we al de hatchback en de verlengde L sedan (voor China), nu mag die sedan ook op ons continent aan de slag. Al verliest hij wel enkele centimeters tijdens de oversteek van China naar Europa. Waardoor de A-Klasse Berline 4,5 meter meet en 2,73 meter tussen de wielen herbergt.

Een CLA, zeg maar

Visueel bouwt de A Berline verder op de lijnen van de A Hatchback. Geen verrassing natuurlijk. Meer nog, hij komt even zwierig uit de hoek als de CLA die 'ie vervangt. Extra onderstreept door de identieke luchtstroomwaarde van 0,22 cW, die trouwens nog steeds geen andere productiewagen weet te halen. Visueel kan je de A Berline natuurlijk herkennen aan de kont achteraan. Die is trouwens korter afgesneden dan bij de CLA, waardoor je 50 liter minder kwijt kan in de koffer (420 liter).

mercedes-a-klasse-berline-2018

Binnenin is het een digitaal festijn. Zolang je maar alle opties aanvinkt natuurlijk. Doe je dat, dan tuur je naar twee stevige 10-duimsschermen die straffe technologieën herbergen zoals een navigatie met augmented reality (toont live via camerabeelden waar je in moet slaan) en een resem andere gizmo's. "Hey Mercedes", je persoonlijke assistent genre Siri is hoogstwaarschijnlijk standaard.

Aan de automaat

Voorin is het iets minder experimenteel, want de CLA, sorry, A-Klasse Berline stookt nog gewoon fossiele brandstof. Initieel zal hij onze wegen oprijden met een 116 pk sterke diesel (A 180 d) of een 163 pk sterke benzine (A 200) die samen met Renault werd ontwikkeld. Standaard gebruiken beide motoren een 7-trapsautomaat.

mercedes-a-klasse-berline-2018

Eind dit jaar zal de A-Klasse Berline bij de dealer staan. Wrijf je handjes al maar warm, leasingrijder.

Laatst gepubliceerd

Reacties (8)

Plaats een reactie
Waxweazel 14:23
afbeelding van Waxweazel

Grappig dat Mercedes een model introduceert met een 100% Renault motor (1.5dCi) een motor ontwikkeld door 60/80% Renault-Nissan (1.33 benzine).
Die laatste zou wel heel soepel en lekker lopen heb ik begrepen uit verschillende tests van zowel Renaults als Mercedes A-klasse.

tomtom 20:38
afbeelding van tomtom

(copypasta van uit de fotoreeks)

Een pak mooier dan de vorige CLA, want die kon helaas niet verbergen dat die een breder en langer koetswerk op een te klein chassis wou bouwen, waardoor de wielen in de lengte van de wagen te dicht op elkaar zaten en de wielen te ver onder het koetswerk verborgen zaten in de breedte.

Dan had Audi het met zijn A3 berline beter voor elkaar.

MrGadGet 00:20
afbeelding van MrGadGet

is niet de vervanger van de CLA!!!
is een model dat er naast komt te staan...

K 23:14
afbeelding van K

Irrelevant model. Een Mercedes met voorwielaandrijving, koop je niet. Idem voor BMW uiteraard.

andre123 08:05
afbeelding van andre123

eindelijk voorwielaandrijving zou ik zeggen,
volgende stap het stuurwiel van een duster,lol

4g63 18:55
afbeelding van 4g63

Zo snel hoeft een Mercedes nu ook niet te gaan roesten eigenlijk.

Buzzer 01:18
afbeelding van Buzzer

Mmmmm mooi alvast veel mooier dan een BMW 3 serie nu de prijs nog en het verbruik de naft lijkt mij wel iets

Waxweazel 10:10
afbeelding van Waxweazel

Dit is een CLA, een A-klasse sedan en geen C-klasse sedan die concurrent is van de BMW 3-serie.
Alhoewel ik begrijp dat deze CLA-sedan een hele mooie verschijning is en velen deze zouden verkiezen boven een duurdere C-klasse of zelfs 3-serie.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws