Officieel: Lynk & Co 03 is nummertje drie voor Gent (2018)

lynk-and-co-03-2018_01

Bij Volvo Gent gaan ze de komende jaren niet weten waar eerst te beginnen, want ook zusterbedrijf Lynk & Co zal op de site neerstrijken. Dat merk toonde zopas haar derde model in de line-up. Een sedan, de 03, die zich ten dienste moet gaan stellen van de deelgebruikers en op termijn ook naar Gent komt.

Moederbedrijf Geely heeft op relatief korte termijn besloten dat Volvo dringend nood heeft aan een paar broertjes en zusjes. Waardoor het Zweedse merk tegenwoordig aan de ontbijttafel zit met Polestar, Lotus en Lynk & Co. Die laatste is zowat het meest experimentele broertje van de familie, want met Lynk & Co wil Geely enkel maar auto's op de markt zetten die moeten dienen als deelauto. Een soort van af-fabriek Cambio zeg maar.

lynk-and-co-03-2018

Daarbij leggen ze niet al de eieren in de mand van één model, wel in drie. Er was al de 01 (SUV) en 02 (Crossover), nu komt daar nog de 03 bij, een sedan. Eentje die trouwens vrij gedrongen proporties mengt met een designtaal van Belg Alain Visser. Bezie deze 03 dan ook als een rivaal voor de pas voorgestelde Mercedes A-Klasse Berline, qua dimensies. Technisch baseert deze 03 zich, net zoals de 01 en 02, op de Volvo XC40. Voorin de sedan een 1.5-liter grote driecilinder turbobenzine met 156 pk.

lynk-and-co-03-2018

In tegenstelling tot de XC40 en zijn Lynk & Co-broertje 01 zal de 03 niet meteen vanaf de lancering in elkaar geschroefd worden bij Volvo Gent. Initieel start de productie in Zhangjiakou (China), net zoals voor de 02. Al is het heus maar een kwestie van tijd voor de sedan en de crossover ook naar onze contreien komt. Waardoor je gerust kan stellen dat de fabriek in Gent geen rustige tijden tegemoet gaat. Vaak een goed teken in de industriewereld.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws