Jaguar gaat je E-Type ombouwen naar elektrodrinker

jaguar-e-type-zero-2018_01

Ook Jaguar is er van overtuigd dat we naar een toekomst gaan waar er op de openbare weg geen plaats meer is voor klassiekers met verbrandingsmotor. Na het succes van de E-type Zero concept heeft het merk besloten ook E-Types op bestelling om te gaan bouwen tot elektrische roadsters.

Met de E-Type Zero wierp Jaguar vorig jaar een blik op de mogelijke toekomst voor de E-Type. Toch die versies die op de openbare weg verder willen bollen. Met behoud van de originele looks maar wel een hypermoderne-aandrijving aan boord. Een systeem dat teert op de technologie die het merk ontwikkelde voor de i-Pace, die elektrische SUV van het merk.

jaguar-e-type-zero-2018

Het maakt alvast dat de E-Type Zero beschikt over een 40 kWh batterijpakket op de plaats waar normaal de motor moet zitten en dat de versnellingsbak ingewisseld wordt voor een elektromotor. Die passen zo goed en werpen zo'n gelijkaardige prestaties op, dat al de rest van de ophanging, remmen en differentieel geen aanpassingen nodig hebben.

jaguar-e-type-zero-2018

Een pakket dat Jaguar nu aan klanten wil gaan aanbieden. Enerzijds aan eigenaars van een E-Type die de LEZ in hun nek voelen ademen, anderzijds aan nieuwe klanten waarvoor Jaguar zelf een E-Type op gaat zoeken voor de ombouw. De kostprijs van het project hangt dan ook natuurlijk af van de wensen van de klant.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Pieter E 12:23
afbeelding van Pieter E

Lijkt me straf dat je daar de LEZ mee binnenmag. In Antwerpen kijken ze enkel naar bouwjaar. En hoe gaan ze op de keuring reageren als je met een omgebouwde oldtimer afkomt? wordt afgekeurd omdat deze zich niet in originele toestand bevindt.

tomtom 19:14
afbeelding van tomtom

Keuring kijkt enkel naar homologatiebewijs van de fabrikant, me dunkt dat Jaguar deze auto wel zal verkopen 'als nieuw' ipv als omgebouwde oldtimer.

Uw reactie