"Hey BMW!": Ook BMW gaat aan de persoonlijke assistent

bmw-hey-bmw-assistent

Na het succes van Siri en de (Hey) Google assistent op de smartphone springt nu ook de autosector op de trend van de intelligente digitale assistent. Mercedes beet de spits af met haar "Hey Mercedes" in de nieuwe A-Klasse, vanaf volgend jaar kan je ook een praatje slaan met je BMW.

Met de Intelligent Personal Assistant zegt BMW de ideale co-piloot te hebben gecreëerd. Een assistent die leert uit je gedragingen en ten alle tijden een luisterend oor heeft. Nee, geen optionele opblaaspop die naast je komt te zitten, wel een lap software die op BMW's laatste Operating System 7.0 loopt. Software die tot nog toe enkel beschikbaar is in de nieuwe X5, Z4 en 8 Reeks. Eind volgend jaar komt daar ook nog de nieuwe generatie 3 Reeks bij.

Hey BMW

Wat juist de bedoeling is van die assistent? Een groot deel van de tactiele taken over nemen. Heb je het te warm? Dan volstaat het om dit letterlijk tegen je BMW te zeggen. Laat je elke zondagnamiddag even Queens of the Stone Age uit de stereo knallen op weg naar je schoonmoeder, dan zal de assistent dit leren begrijpen en spontaan QotSA opleggen als hij merkt dat je op zondag weer richting schoonmoeder trekt.

bmw-hey-bmw-assistent

Al kan hij ook mails voor je uittypen via voice command, zeggen dat het tijd is om te tanken, waar het nu juist het goedkoopst eten is in de buurt en antwoord geven op jouw vraag: "waarom knippert er hier een oranje motorlichtje in mijn instrumentencluster?" De mogelijkheden zijn eindeloos en met elke vraag leert hij bij over jouw gedrag dat dan mooi wordt gebundeld in je BMW ID.

Flamenski que?

Kortom, een vriend in je wagen voor tijdens die eenzame momenten. Eentje die je trouwens van BMW een eigen naam mag geven, zoals "Hanz" of "Gretchen". En zetten we even de lolligheid opzij, in de A-Klasse van Mercedes wist een soortgelijk systeem ons al best te overtuigen. Het is alvast een stuk innovatiever dan die gebaren in de lucht waar BMW een paar jaar geleden mee uit pakte in de nieuwe 7 Reeks. BMW zegt alvast het systeem klaar te hebben tegen maart 2019 in 23 verschillende talen.

Domper op de praatvreugde? Nederlands zit daar initieel niet bij. Of iets specifieker; BMW België weet momenteel niet wanneer het systeem klaar is voor België. Misschien even de boel in en stroomversnelling zetten door subtiel te zeggen dat je dit bij Mercedes al in het kleinste model kan krijgen? Kom op BMW, hop hop!

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws