Toekomst Faraday Future aan zijden draadje

faraday future

De "slecht nieuws"-show blijft maar op herhaling staan bij elektrische autoproducent Faraday Future. Het Chinese bedrijf heeft besloten een deel van haar personeel te laten gaan én het loon van blijvende werknemers terug te schroeven met 20 procent. Nee, "Werknemer van het jaar" gaat Faraday Future hoogstwaarschijnlijk niet winnen.

Het Chinese Faraday Future lijkt in een neerwaartse spiraal te zitten. Niet betaalde facturen, verdwijnen van hooggeplaatsten, het bevriezen van het kapitaal van de CEO en het schrappen van een productiefaciliteit in Las Vegas. Vanaf vandaag kan er nog eentje bij, want het bedrijf heeft besloten een deel van haar personeel te ontslaan en het nog aanwezige personeel op loondieet te zetten. Of anders gezegd; de lonen worden met 20% teruggeschroefd.

Geen vrees echter, nog overblijvende werknemer, want Faraday Future belooft meteen die ingreep royaal te compenseren... wanneer ze nieuwe fondsen vinden. Putjes vullen eersteklas lijkt het wel bij Faraday Future. Waardoor de future van het merk steeds troebeler wordt.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
MilleMiglia 20:24
afbeelding van MilleMiglia

Moet het niet werkgever van het jaar zijn?

Het leek mij nochtans dat er serieus wat kapitaal achter Faraday Future zat, of in ieder geval toch wilde plannen.
Ik krijg wel meer en meer respect voor Tesla, die ondanks alle het slechte nieuws toch wel iets bereikt hebben waar vele start-ups alleen maar van knn dromen.

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws