Faraday Future blijft wenkbrauwen optrekken

factory-faraday-future

Na het stilvallen op het podium van de FF 91 tijdens de lancering (!) trekt het nieuwe elektrische merk nu de stekker uit haar productiefaciliteit in Nevada, Las vegas. Iets met lucht en gebakken...

Het gaat niet goed met Faraday Future, het Chinese bedrijf dat na Tesla de wereld als een storm over zou nemen met haar FF 91, een elektrische wagen met ongeziene prestaties. Alleen stuit het bedrijf onderweg op enkele kleine drempels. Zoals een prototype dat tijdens de lancering stilvalt op het podium - al maakten ze dat goed door een recordtijd neer te zetten op Pikes Peak - en het moeten doorstrepen van de plannen om een gigafabriek neer te zetten in Las Vegas.

Die fabriek zou eigenlijk al zo goed als recht moeten staan maar op dit moment blijft het bij één grote zandvlakte. Het besluit van Faraday Future? Op zoek gaan naar een al bestaande - en tevens leegstaande - productiefaciliteit om alles sneller op te kunnen starten. Het waarschijnlijk gevolg door een stroom van berichten over niet bepaalde facturen, het verdwijnen van hooggeplaatsten en het bevriezen van een deel van het kapitaal van de CEO.

factory-faraday-future

Reken daarbij nog eens dat het merk amper 60 bepaalde reservaties kreeg voor de FF 91 (en dik 60.000 niet bepaalde reservaties) en je begint te begrijpen dat alles aan een zijden draadje hangt.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Wim Bledon 05:32
afbeelding van Wim Bledon

Jammer, zou een mooie concurrent van Tesla kunnen zijn....

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws