Audi e-tron GT Concept nu officieel

audi e-tron gt concept 2018

Het zijn kastaars, bij Audi. Eergisteren kregen we nog een gecamoufleerd prototype van de Audi e-tron GT Concept te zien. Deze nacht pelden ze de psychedelische laag eraf en mogen we naar het blote staal kijken. Met extra info, overigens.

Met zijn 4,96 meter lengte en 1,38 meter hoogte, kan de e-tron GT Concept naast de pas gelanceerde SUV gaan staan, al zal die laatste er wel een stuk bovenuit steken. Dachten we gisteren nog dat het om een elektrische A5 Sportback ging, dan weten we nu dat hij maar 1 millimeter korter is dan een A7 Sportback. De wielbasis van 2,90 meter is overigens nagenoeg gelijk aan die van de e-tron SUV.

koolstofstaaluminium

De bouw van het exterieur doet denken aan de Elaine Concept van vorig jaar, waardoor de e-tron GT Concept eigenlijk een evolutie is. Hij is opgebouwd uit koolstofvezel, aluminium en staal, al geeft Audi niet mee in welke verhoudingen die elementen werden gemengd. Audi geeft hem een bagageruimte van 450 liter achterin en nog eens 100 liter in de neus.

audi e-tron gt concept 2018

Voor de aandrijving zorgen twee elektromotoren, eentje op elke as. Samen zorgen ze voor 590 pk. Daarmee jaagt de e-tron GT volgens Audi in 3,5 seconden van 0 naar 100 en suis je in 12 seconden naar 200 km/u, met een elektronisch begrensde top op 240 km/u. Audi geeft een WLTP-radius mee van 400 kilometer. Dan moet je de 90 kW sterke accu weer opladen. Via een 800V systeem moet je hem in 20 minuten weer naar 80 procent van zijn capaciteit krijgen.

audi e-tron gt concept 2018

Porsche-stijl

Herkenbare prestatiecijfers? Dat kan, want Porsche legt met de Taycan ongeveer dezelfde cijfers voor.

audi e-tron gt concept 2018

Deze e-tron GT Concept is de voorbode van een productiemodel dat bij Audi vanaf 2020 op de planning staat. Volgend jaar zou er al een e-tron Sportback komen,de e-tron SUV kan je vandaag al gewoon bestellen. Nadien moeten nog meer elektrische modellen volgen onder de e-tron vlag.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Jelledr 12:14
afbeelding van Jelledr

Knap! Toch wel de blikvanger van de LA autoshow 2018. Dit wordt echt een beest als je deze tegen komt. Liever dit dan een Tesla.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws