Audi toont e-tron GT Concept

audi e-tron gt concept teaser

Vanaf het eerste streepje informatie omtrent Audi's eerste elektrische auto, de e-tron, was het duidelijk dat er snel een hele familie van elektrowagens zou volgen bij het merk. Op het autosalon van Los Angeles zal het merk alvast de e-tron GT Concept tonen. De voorbode van een elektrische vierdeurscoupé. De A5 Sportback op elektropeut, zeg maar.

Ja, er wringt wat aan de naamgeving van Audi's elektrische modellen... maar bij uitbreiding kan je dat over de gehele motoren-line-up van het merk zeggen. De eerste elektrische auto van het merk is een SUV en heet e-tron, binnenkort krijgt die gezelschap van een vierdeurscoupé (eigenlijk een vijfdeurshatchback) die door het leven gaat als: e-tron GT! Zelfs voor Audi is dat wat van de pot gerukt.

Nu goed, die e-tron GT, een soort van A5 Sportback met een elektrische aandrijving zeg maar. In 2020 moet 'ie op de markt komen met een theoretische range van zo'n 400 kilometer en een sprint naar de honderd die sneller af te leggen moet zijn dan bij de e-tron SUV. Onder de 5,5 tellen dus. Vier plaatjes stuurt Audi nu al de wereld in, tijdens het autosalon van LA krijgen we alle informatie van het merk met de vier ringen.

audi e-tron gt concept teaser
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws