Officieel: Opel Zafira Life is Belgische wereldpremière (2019)

opel-zafira-life-2019_1

De nieuwe Opel Zafira Life maakt van de PSA-Toyota drieling een vierling. En meteen weten we ook welke wereldpremière Opel zal voorstellen op het autosalon in Brussel.

We hoopten op een elektrische Corsa, of een gepeperde versie van de Insignia maar Opel koos ervoor om op het bedrijfswagensalon een nieuwe personenversie van een bekende bedrijfswagen voor te stellen. De Zafira Life komt de Zafira én Vivaro vervangen.

Menen we dat nu? Ja hoor. Deze aangeklede bestelwagen komt in de plaats van de monovolume die Opel 20 jaar geleden op de markt bracht en intussen aan zijn derde generatie toe was. Het is een aangepaste variant van de Citroën SpaceTourer, Peugeot Traveller en Toyota ProAce, waaruit je kan afleiden dat vooral besparingen het motief zijn om deze wagen de Zafira Life-benaming te geven. Opel maakt tenslotte tegenwoordig deel uit van de PSA-groep.

opel zafira life 2019

Daardoor staat hij op hetzelfde EMP2-platform als de Toyota- en PSA-derivaten. Hij krijgt drie verschillende lengtemogelijkheden; 4,6 meter voor de Small, 4,95 voor de Medium, 5,3 meter voor de Large. Qua benamingen zijn ze in Rüsselsheim niet origineel geweest. De Small meet 10 centimeter minder dan de uitgaande Zafira, de rest kan je zelf uitrekenen. Elke versie is beschikbaar met maximaal 9 zitplaatsen. De bagageruimte gaat tot maximaal 3.397 liter voor de Large.

opel zafira life 2019

Over de motoren is voorlopig geen nieuws, al zullen die niet afwijken van de versies die we in de Franse busjes zagen verschijnen. Opel meldt dat er tegen 2021 een volledig elektrische versie op de markt zal verschijnen.

Opel wil ook de comfort-klant in de armen sluiten en lanceert daarom een Lounge-variant, met verwarmde voorzetels met massagefunctie en achterin vier verschuifbare en draaibare zetels. Alle zetels zijn met leder bekleed en krijgen bredere zittingen.

De Opel Zafira Life beleeft zijn debuut op de Brussels Motor Show dat op 18 januari van start gaat. Vanaf februari kan je hem gaan bestellen bij je dealer. Toch nog snel een oude Zafira gaan halen, dan maar?

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Jelledr 10:03
afbeelding van Jelledr

En de Vivaro? Blijft die verder bestaan want dat was een Renault derivaat? Rare automarkt tegenwoordig.

Yvesw 10:11
afbeelding van Yvesw

Gezien het feit dat Opel nu deel uit maakt van de PSA-groep (Peugeot/Citroen) ben ik er van overtuigd dat die Fransen zo snel mogelijk die "Renault-Opel" willen doen verdwijnen. Binnenkort dus een bestelbusversie van deze "Zafira Life"? Ik denk het wel...

Sven 10:28
afbeelding van Sven

Jawel, hij komt beiden vervangen. Een vervanger voor de Vivaro is redelijk logisch, dat de Zafira door een busje vervangen wordt is een rare hersenkronkel. Back to basics.

Jelledr 17:27
afbeelding van Jelledr

Qua looks wel knap busje. In dat geval zou ik deze verkiezen boven de trafic.

Qua betrouwbaarheid zou ik het wel eens willen weten. Aangezien de Hyundai zijn h1 veel te duur is zou dit wel iets kunnen worden voor ons. Maar wil eerst wel wat meer meningen en ervaringen horen. De trafic blijkt heel goed mee te vallen op dat vlak, motorisch toch.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws