Kia heeft Optima plug-in hybrid klaar

Kia Optima SW plug-in hybrid (2019)

Kia heeft naast de hybride versie van de Optima tegenwoordig ook een plug-in hybrid. Sinds de facelift wordt het alleen maar interessanter.

De Optima is een serieus onderschatte wagen, vinden wij bij Autofans. Zeker in zijn hybrideversie kan hij een hoop troeven op tafel gooien. Nu komt daar opnieuw een extra hybride versie bij, eentje met stekker. Iedereen weet wat dat wil zeggen; namelijk dat de CO2-cijfers verder naar beneden tuimelen.

Na de facelift heeft Kia de tijd genomen om de plug-in hybride versie onder handen te nemen. Tegenwoordig kan je die alleen krijgen als SW, als break dus. Maar geef toe, hoeveel Optima berlines zie je in ons landje rondbollen?

Kia Optima SW plug-in hybrid (2019)

Onder de kap huist nog altijd een 2.0 GDi, daar verandert niks. De wijziging zit in het accupakket, dat van 8,9 kWh naar 11,26 kWh gaat. Daarmee kom je tegenwoordig WLTP-gewijs elektrisch 62 kilometer ver. Dat zijn er 7 meer dan de oude, die volgens de NEDC-norm 55 kilometer ver kwam. Kia geeft een theoretisch verbruik van 1,4 liter per 100 km op, al is dat natuurlijk sterk afhankelijk van hoe vaak je de accu bijlaadt alvorens je een ritje maakt. Daarbij hoort een CO2-uitstoot van 33 gram per km.

Dat is niet slecht voor een voertuig dat 205 pk onder de kap heeft. Al is dat aantal paarden niet veranderd sinds de facelift. Wat wel veranderde, is de aangepaste voorbumper en dito velgen. Blauwe accenten en een actieve grille tonen je het verschil tussen de reguliere Optima en deze plug-in hybride.

Kia Optima SW plug-in hybrid (2019)

Laatst gepubliceerd

Reacties (7)

Plaats een reactie
Wim Dew 11:36
afbeelding van Wim Dew

Reeds 2000 km gereden en kom toe met 5 liter benzine. De max.! Rijd dagelijks gemiddeld 60 km

ND 13:28
afbeelding van ND

heb je de gewone of de break versie ?

Wim Dewulf 10:25
afbeelding van Wim Dewulf

De break versie. Deze auto is echt wel een kilometervreter met muizendorst.

Mathieu 12:59
afbeelding van Mathieu

Dag Wim

hoeveel km doe je ongeveer met een tank?
5l/100km is echt wel weinig voor zo'n wagen.

Wim Dewulf 11:13
afbeelding van Wim Dewulf

Dag Mathieu
Als je dagelijks 100 km rijdt, verbruik je 1.4 liter.
Er kan 55 liter in de tank. Dus kan je er 55/1.4 x 100 = 3900 kilometer mee rijden.
En dat klopt ook. De optima moet wel dan iedere keer na 100 kilometer in de stekker, anders haal je het niet.

John 20:39
afbeelding van John

Ik vrees dat dat een zeer theoretische benadering is: 45 km met 1,4 liter benzine, dat is een gemiddeld verbruik van 3,11L / 100km. Ik vrees dat deze cijfers haalbaar zijn.
Ik snap niet van waar ze met zulke cijfers komen

Mathieu 12:55
afbeelding van Mathieu

Zelfs dat vind ik nog fantastische cijfers!
Nu, als je bijvoorbeeld in Brussel werkt, en je kan niet opladen daar, dan doe je, afhankelijk van waar je woont natuurlijk, wel gemakkelijk meer dan 100km/dag. Dus, het zal echt van veel factoren afhangen. En ik betwijfel dat iemand die de mogelijkheid heeft van op benzine te rijden, zijn wagen ook nog eens ELKE dag oplaadt. Desalniettemin, een mooie vooruitgang!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws