Audi geeft TT-RS facelift, verandert niets

Audi TT-RS facelift (2019)

Audi heeft in navolging van de TT ook de TT-RS een facelift gegeven. Die krijgt een pak minieme wijzigingen mee.

Waren de verschillen tussen de avant- en après-facelift van de TT klein, dan zijn die bij de TT-RS mogelijk nog kleiner. Want de TT-RS blijft aangedreven door de 2.5 TFSI vijfcilinder, de laatste uit een vorig tijdperk intussen. Het vermogen blijft daarbij ongewijzigd en ligt dus op 400 pk en 480 Nm. Dat koppel laat Audi iets later vrijkomen, bij 1.950 rpm in plaats van 1.700. Snel ben je nog altijd, met een top van 250 km/u voor wie niet bijbetaalt om die te laten bijstellen naar 280 km/u. Een 0-100'je doe je in 3,7 seconden, dat worden 3,9 seconden bij de Roadster.

Audi TT-RS facelift (2019)

Audi herwerkte de achterspoiler van de TT-RS en hertekenden ze de voor- en achterbumper. Het gewoonlijke werk bij een facelift dus. De luchtinlaten werden groter omdat de koeling van de TT-RS werd aangepast. Voor de detail-liefhebbers is het quattro-logo voortaan ook in mat titanium uitgevoerd. Hoogglans zwart of aluminiumlook is er voor de spiegelkappen als optie, de dorpels van de auto zijn standaard zwart.

Audi TT-RS facelift (2019)

Vanaf februari is de TT-RS te bestellen, een maandje later staat hij bij de dealer. En wij hopen hem een paar maanden later te kunnen rijden, want hij staat blijkbaar nog niet in onze lijst met autotests.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Doohie 18:02
afbeelding van Doohie

Bedankt Audi Sport,
Prachtige uitstraling en in mijn ogen toch wel degelijk veranderd,
maar vooral een dikke merci om de legendarische 2.5 vijfcilinder te behouden.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws