Officieel: Ford Focus ST in het nieuw (2019)

Ford Focus ST 2019

Ford doet een schepje bovenop het Focus-gamma met de Focus ST. Met een vermogenswinst van 30 pk kan hij opnieuw tegen de schenen van de Renault Megane R.S. gaan schoppen.

Ford plant de 2.3 EcoBoost turbobenzinemotor in de Ford Focus en het plantje dat daaruit komt wordt ST genoemd. De Focus ST heeft 280 pk en 420 Nm veil, goed voor een pak prestaties in een volgens Ford nog altijd comfortabele gezinsauto. Gezinsauto, want de Focus ST komt er als vijfdeurs hatchback en Wagon. De hatchback doet een 0-100'je in minder dan 6 seconden, al zijn exacte cijfers ons nog niet ter ore gekomen.

mustangbroeders

Ford wil de rijder wat gunnen, in deze Focus ST, want het biedt naast de steeds meer de norm wordende automaat - met zeven versnellingen - ook een manuele zesversnellingsbak aan, met tussengasfunctie. Dat systeem neemt de Focus ST over van de Mustang en is onderdeel van het optionele Performance Pack. Het is overigens ook uitschakelbaar, voor wie de heel-and-toe-techniek al beheerst. De wagen krijgt verder een elektronisch sperdifferentieel, als eerste voorwielaangedreven Ford ooit. Niet dat je Mondeo hybrid in faceliftversie daar direct geniet van zou hebben, natuurlijk.

Ford Focus ST 2019

Tenslotte configureert Ford je nog een aantal instelbare rijmodi, die de stuurbekrachtiging en Electronic Brake Booster aanpassen naar gelang de gekozen modus.

spoiler alert

Ford pakt niet alleen de techniek aan, de Focus ST is herkenbaar aan een aangepaste voorbumper met verbeterde aerodynamica en een grotere en steilere dakspoiler. De diffusor krijgt dubbele uitlaatpijpen te gast. Saillant detail; de bumper is zodanig ontworpen dat je nog altijd een trekhaak kan monteren, wat bij de vorige Focus ST vanwege zijn centraal geplaatste uitlaat niet kon. Ford Performance Blue en Orange Fury zijn de specifieke kleuren voor de Focus ST, daarnaast ook verkrijgbaar in wit, grijs, rood en zwart.

Ford Focus ST 2019

O ja, geven we ook nog mee; de Focus ST komt er net zoals voordien ook als diesel. Dan is 'ie goed voor 190 pk en 400 Nm koppel. Ford toont de Focus ST voor het eerst op het salon van Genève. De wagen wordt in het Duitse Saarlouis gebouwd, de leveringen starten vanaf deze zomer.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws