Moet deze Hyundai Sonata naar Belgische bodem komen?

Hyundai Sonata 2019

Hij stond ooit bij de Belgische Hyundai-dealer, de Sonata, maar verdween zo snel als 'ie tevoorschijn kwam. Hyundai is nu klaar met haar nieuwe generatie van de sedan. Iets voor onze wegen?

Buiten de pas opgefriste maar evenwel hoogbejaarde i40 heeft Hyundai in België geen sedans in het gamma. Een begrijpelijke keuze, gezien de sedan in West-Europa verre van een volumemodel is. In de rest van de wereld is de sedan echter wel dé carrosserietype om voor te gaan. En daar kijken ze al reikhalzend uit naar deze nieuwe generatie Sonata.

Gevechtsvliegtuig op wielen

De nieuwe Sonata is namelijk het productiemodel van de Le Fil Rouge concept die vorig jaar het levenslicht zag. Daardoor een opvallend expressieve styling op deze Koreaan. We zagen het al eerder op Kona en Santa Fe maar het lijkt er op dat Hyundai de komende jaren unieke creaties op de weg wil zetten. Kijk maar even naar het raamframe dat doorloopt tot aan de koplamp en het achtersteven dat we ook al zagen op de i30 Fastback.

Hyundai Sonata 2019

Binnenin zou het interieur geïnspireerd zijn op dat van een gevechtsvliegtuig. Een schietstoel zien we evenwel niet. Wel zien we de typische moderne designinvloeden; een digitaal instrumentarium en een lijvig infotainmentscherm centraal. Smalle ventilatiemonden en een eigenaardig vormgegeven stuur maken het plaatje af.

Amerikaanse topper

Het doel van deze nieuwe generatie Sonata? Net zoals voordien het vuur aan de schenen leggen bij de Honda Accord en Toyota Camry. Auto's die vlot over de 300.000 stuks per jaar gaan in de VS. De nieuwe Sonata moet zich bij dat rijtje aan kunnen sluiten. Daardoor is de nieuwe ook een stuk groter dan zijn voorganger. Met zo'n 4,9 meter aan carrosserie moet je dit dan ook in Europa zien als alternatief voor de BMW 5 Reeks en co.

Hyundai Sonata 2019

Waardoor we er geen tekening bij moeten maken; deze Sonata komt niet naar België. Want geen enkele leasingrijder zal zijn 5 Reeks laten staan voor een sedan van Hyundai. Spijtige zaak?

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws