Officieel: Mercedes-AMG CLA 35 4Matic (2019)

mercedes-amg cla 35 2019

Naast A hatchback en A Berline mag nu ook de CLA aan de 35 AMG. Daardoor krijgt de vierdeurscoupé de beschikking over 306 pk. Een zoethoudertje trouwens, tot de komst van de +400 pk sterke über-AMG-versie.

Het derde familielid al met de 35 AMG-badge op de bips... maar niet de laatste. Want naast A hatchback, A Berline en CLA zal ook de CLA Shooting Brake zonder twijfel nog een 35 derivaat krijgen. Je moet het Mercedes geven, ze geven klanten alle keuze van de wereld.

Trager dan Berline

Waar die Mercedes-AMG CLA 35 4Matic juist voor staat? Wel, een opgepompte versie van de CLA maar nog niet de meest extreme variant op het menu. Die moet later nog verschijnen. Deze zoethouder doet het desalniettemin met een 306 pk en 400 Nm sterke 2-liter turbobenzine. Snellen naar de honderd doet 'ie daardoor in 4,9 tellen. Geinig detail; dat is een tiende trager dan de meer klassieke A 35 Berline.

mercedes-amg cla 35 2019

Schakelen gaat mits een 7-trapsautomaat met dubbele koppeling (zelf roeren is uitgesloten) en een uitlaatsysteem met kleppen moet duidelijk maken dat je een sportievere CLA op je oprit hebt staan. Vanaf augustus te verkrijgen bij je lokale Mercedes-dealer. Als die nog een plaatsje vindt voor al die 35 AMG-rakkers in zijn vitrine.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws