Officieel: Mercedes-AMG A 35 Berline (2019)

mercedes-amg a 35 berline 2019

Perfect binnen de lijn der verwachting lanceert Mercedes na de A 35 AMG hatchback nu de Berlineversie. Met dezelfde 306 pk sterke viercilinder en 4Matic-vierwielaandrijving maar een meer ingetogen uiterlijk. Een auto waar Mercedes veel van verwacht in de VS.

Met de 35-reeks heeft Mercedes een nieuwe instapper in de AMG-wereld. Al kan je beter van "instappers" spreken, meervoud. Want na de A 35 hatchback is het nu tijd voor de A 35 Berline en het zou ons niet verbazen moesten ook CLA en CLA Shooting Brake aan de 35-benaming gaan.

De net gelanceerde Berline toont dat het receptuur volledig overdraagbaar is. Want de A in sedanplunje krijgt dezelfde 2-liter viercilinder turbobenzine voorin met 306 pk en 400 Nm koppel. Die mag zijn kracht via de 7-trapsautomaat naar de 4Matic-vierwielaandrijving sturen. Resultaat? Een sprint naar de honderd van zo'n 4,7 seconden. Een te duchten concurrent voor de Audi S3 Berline, zonder twijfel.

Tuning is a crime?

De compacte sportsedan van het merk met de ster krijgt dankzij zijn AMG-inborst het typische AMG-plunje aangemeten. Al moet gezegd dat Mercedes voor de 35-uitvoeringen het verfrissend subtiel weet te houden. We smaken de looks van deze A 35 Berline wel. Minus het uitlaatwerk achteraan dat er wat raar uit ziet met die twee dempers in een veel grotere uitsparing.

mercedes-amg a 35 berline 2019

Het voelt aan alsof Mercedes kosten wou besparen en op deze manier de bumper gewoonweg over kan nemen op de ooit te verschijnen A 45-uitvoering die gewoonweg 4 einddempers zal krijgen. Het zal dan ook niet lang duren voor de aftermarketsector een nieuw systeem met vier einddempers aanbiedt voor de A 35.

Oase van techniek

Binnenin teert de A 35 Berline logischerwijs verder op de reguliere A Berline. Met joekels van schermen op het dashboard aangevuld door lekker gestileerde sportstoelen. Voorts smeert Mercedes in het lang en breed uit hoe ruim deze sedan wel niet is, al voelt dat wat raar aan in een persbericht van een AMG, heren.

mercedes-amg a 35 berline 2019

Kostprijs van deze Mercedes-AMG A 35 4MATIC Berline? Die hebben we nog niet. Maar als je weet dat de A 35 hatchback minimaal 51.000 euro kost, dan heb je een prijs om op verder te bouwen. Leuk gerief maar best ook wel duur gerief, deze nieuwe reeks van AMG.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws