Officieel: Audi S7 aan de TDI (2019)

audi s7 diesel 2019

Net zoals broertje S6 gaat de nieuwe generatie S7 in Europa aan de diesel. De vierdeurscoupé krijgt daardoor maar liefst 700 Nm koppel onder de kap. Gezapig doch pijlsnel kilometers vreten. De modus operandi van Audi's S-modellen.

Eerder vandaag toonden we jullie al de S6 in Berline- en Avant-vorm, nu schijnen we nog even wat licht op de nieuwe generatie S7. Die ruilt zijn 4-liter V8 benzine in voor... een diesel?!

CO2-keuze

Jawel, een diesel. Automerken moeten in Europa tegen 2021 hun CO2-uitstoot drastisch doen dalen en laat nu net diesels veel CO2-vriendelijker zijn dan benzinemotoren. Daarnaast is het idee niet eens zo geheel gek. Want S-modellen van Audi die werden altijd geconcipieerd met het idee dat ze comfortabel kilometers moeten kunnen vreten met de nodige pit onder de kap. Dan is een diesel wederom een voor de hand liggende keuze.

audi s7 diesel 2019

De diesel voorin is dan ook geen agrarisch doetje. Nee, Audi spreekt over een 3-liter V6 met elektrisch aangedreven compressor en 48 Volt boordspanningssysteem. Het resultaat is 349 pk en 700 Nm aan koppel. Via de Quattro-vierwielaandrijving kan de S7 daardoor in 5,1 seconden naar de honderd sprinten. De top ligt op een Duitse 250 km/u. Dorstig? Audi spreekt alvast over een normverbruik van 6,5 l/100 km en een CO2-uitstoot van 170 g/km. Zowat 55 g/km beter dan de S7 met benzine die 'ie vervangt.

Kilometervreter

Een S7, die zal je gaan herkennen aan de typische S-accenten. Het bumperwerk is subtiel pittiger en achteraan zorgen vier einddempers voor het typerende plaatje. Binnenin neemt een zee van luxe de bovenhand op pure sportiviteit. Wil je namelijk kuipstoelen, koolstofvezel en meer vuurwerk, dan wacht je natuurlijk beter op de RS 7.

audi s7 diesel 2019

Nee, deze S7 wil vooral pijlsnel comfortabel kilometers vreten. Lijkt je dat wat, dan zal je met minimaal 85.920 euro over de boeg moeten komen. Deze zomer zullen de eerste gelukkige klanten diesel kunnen tanken in hun nagelnieuwe S7. In Europa althans, want de rest van de wereld krijgt een S7 voorgeschoteld met een 450 pk sterke 2.9-liter V6 benzine vanuit de Audi RS 4.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie