Aston Martin is een gelimiteerde versie rijker

Aston Martin DBS 59

Zestig jaar geleden wist Aston Martin de eerste 2 plekken van het podium te versieren tijdens de legendarische 24 uur van Le Mans. Tijd voor een feestje, niet waar?

Gelimiteerde wagens zijn een “big business” voor merken en voor de investeerders die de wagens mogen aanschaffen. Reden genoeg om er voor elke gelegenheid ééntje te ontwikkelen. De Aston Martin DBS 59 is een herinnering aan de eerste en tweede plek tijdens de 24u van Le Mans zestig jaar geleden. Gok even hoeveel stuks er geproduceerd worden … fout. Geen 59 –dat is het jaartal- maar 24 stuks, voor het aantal uur van de race.

Ken je afkomst

Korte geschiedenisles: Roy Salvadori en Caroll Shelby gingen met het goud lopen in hun DBR1, terwijl plek 2 voor Maurice Trintignant en Paul Frère was weggelegd. Terug naar het heden en daar heeft de Q-personaliseringsafdeling van Aston Martin de opdracht gekregen om aan een speciale editie te timmeren.

Aston Martin DBS 59

De Aston Martin DBS 59 krijgt een “Racing Green” lakkleurtje, hoe kan het ook anders. Verder is de wagen afgewerkt met bronzen accenten en krijg hij een hoop geheugensteuntjes dat je in iets uniek zit. Of dat de helm, draagzak, handschoenen en andere goodies in de onbekende prijs is inbegrepen kunnen we niet bevestigen. Verder zijn ze bij Aston Martin vrij bescheiden gebleven en zijn ze niet aan de gekende 5.2-liter V12 geweest, waardoor het aantal paarden op 725 stuks blijft staan.

Auteur: Auteur: Kenny
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws