Kia doet ons kwijlen op plaatjes nieuwe Optima

Kia Optima K5 KDM Spec 2019

In thuismarkt Zuid-Korea heeft Kia meer plaatjes losgelaten van de K5, een model dat hier door het leven gaat als Optima. Waardoor wij ook al even mee kunnen piepen naar de toekomstige Optima. Kwijl je mee?

Inderdaad, kwijlen. Want dat zakensedans ook frivool voor de dag kunnen komen bewijst Kia. Nu goed, dat deden ze eerder al met de Stinger en ook hier lijkt het dat hoofddesigner Peter Schreyer (de man achter de Audi TT) zich niet al te hard moest inhouden.

Baby Stinger

Kia heeft het alvast over een vierdeurscoupé met frameloze deurramen, wij zien alvast een baby Stinger. Minder wild, wel sierlijker. Kijk maar eens hoe de chromen accentlijn op de flank doorloopt onder de achterruit. Wat is dit, een Rolls-Royce?

Kia Optima K5 KDM Spec 2019

De snuit - met speciale led-dagrijverlichting - en derrière mogen dan wel wat druk ogen, concurrenten doen het tegenwoordig niet veel beter. Moeten we ergens over zeuren, dan doen we het over de "valse uitlaat" achteraan. Al zijn ook daar verschillende concurrenten schuldig aan.

Van K5 naar Optima

De K5/Optima is 5 centimeter langer en 2.5 cm breder dan het uitgaande model. Samen met de gegroeide wielbasis van 2.850 mm (+45 mm) moet de Optima daardoor kunnen pochen met meer interieurruimte. Voorts spreekt Kia nog over velgen van minimaal 16-duims en maximaal 19-duims. Al gaat het hier dus wel over de Zuid-Koreaanse K5-variant.

Kia Optima K5 KDM Spec 2019

Het is namelijk nog niet duidelijk wanneer we de Europese Optima te zien zullen krijgen. Visueel gaat die identiek zijn, motorisch hoogstwaarschijnlijk niet. In Europa is er momenteel een plug-invariant. Het wordt dan ook aangenomen dat Kia ook de nieuwe generatie hier van zal voorzien. Of er ook een stationwagenversie om de hoek loert? Dat is nog even koffiedik kijken.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 3 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Menck 13:06
afbeelding van Menck

Wat de snuit betreft, heeft KIA in ieder geval goed gekeken naar de Peugeot 508. Niks mis mee, overigens.

Jos D. 17:44
afbeelding van Jos D.

Niet alleen de snuit zo te zien. De achterkant is quasi een kopie.

Ashley 20:29
afbeelding van Ashley

Officiële reactie van kia

Wij hebben nota genomen van uw opmerkingen in verband met uw KIA Optima.

Langs deze weg kunnen wij u informeren dat de commercialisatie van de Kia Optima zal worden gestopt.

Het spreekt voor zich dat de onderdelen beschikbaar zullen blijven en de garantie op de verkochte wagens geldig

zal blijven.

Wij hopen u hiermee van dienst te zijn geweest.

Met vriendelijke groeten,

Kia Motors Belgium N.V.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws