Officieel: Aston Martin DBX is je vroege sinterklaascadeau (2019)

aston-martin-dbx-2019

Mooi hé? Er zit nog wat lekkers onder de motorkap.

Aston Martin heeft het doek gehaald van de DBX, zowat vier jaar na de onthulling van de concept car die eraan vooraf ging. Die DBX Concept car werd op heel wat vlakken aangepast naar dit productiemodel, al zijn we daar niet rouwig om.

geen coupé

Allereerst is de DBX in productielivrei een vijfdeurs SUV. Hij biedt ruim plaats aan vier inzittenden, die met leder en Alcantara verwend worden. Comfort en luxe is dan ook wat deze Aston wil uitstralen aan zijn passagiers. Als chauffeur heb je een 10,25 inch display ter beschikking, waarop je de gegevens van het infotainmentsysteem kan aflezen. Achter je stuur zit nog eens een 12,3 inch digitaal instrumentenpaneel. Welkom in de 21e eeuw. Wie de achterste inzittenden thuislaat kan 1.540 liter aan bagage meezeulen. Is de achterbank bezet, dan heb je nog 832 liter vrij in je kofferruimte, dat lijkt ons meer dan behoorlijk.

aston-martin-dbx-2019

Toch toont de Aston Martin DBX redelijk slank op de foto's. Het is maar afwachten tot je hem eens naast je Renault Clio ziet staan maar op de foto's te zien hebben de Britten hun best gedaan om de eerste SUV van het merk goed te laten aansluiten bij de coupé's en vierdeurscoupé's van het gamma. In die mate dat de DBX zelfs recht heeft op een kontje met spoiler, zoals je bij de Vantage. Over die spoiler loopt ook een LED-bar die beide achterlichten verbindt.

aston-martin-dbx-2019

geen elektrische SUV

Het zal zowat het eerste model zijn dat niet deels elektrisch is in ons nieuwsoverzicht van vandaag. Moet je daar rouwig om zijn? Niet als je weet dat Aston Martin aankondigt dat AMG zorgt voor een 4.0 V8 met een goeie 550 pk en 700 Nm. Die specificaties kennen de Aston-liefhebbers al uit de Vantage en de DB11 met V8-motor. De 2.245 kilogram wegende kolos sprint toch in 4,5 seconden van 0 naar 100 km/u. Aangezien hij niet aan Duitse gentlemens agreements voor snelheidsbegrenzers gebonden is, haal je zomaar even 291 km/u.

aston-martin-dbx-2019

Wel Duits is de eerste indicatieve prijs. Voor een kale Aston Martin DBX betaal je minimum 193,500. Prijzen voor ons land zijn nog niet bekend maar zullen daar niet zo ver van afwijken.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws