Officieel: Mercedes-Maybach GLS is overdadig opulent (2019)

Mercedes-Maybachg GLS 600 (2019)

Het is ons het dagje wel bij Mercedes: in China onthult het deze Mercedes-Maybach GLS, die onder meer de Bentley Bentayga de duvel aan moet doen.

Het zat er eigenlijk al wel aan te komen, maar naast de sportieve AMG onthult Mercedes nu ook een hyperluxueuze Maybach-versie van zijn grootste SUV. De GLS is volgens Mercedes het SUV-equivalent van de S-Klasse, die al zijn eigen Maybach-versie had. De SUV doet voortaan dus niet onder, en dat is natuurlijk spek naar de bek van nieuwe rijken in Rusland, Azië, het Midden-Oosten en de VS, waar dit soort SUV's geweldig in de smaak valt.

Mercedes-Maybachg GLS 600 (2019)

Het zou ons dus niet verwonderen als BMW binnenkort ook op de kar springt met een speciale versie van zijn X7. Maar voorlopig neemt deze Mercedes-Maybach GLS het op tegen luxueus prestigegeweld als de Bentley Bentayga en Range Rover SVAutobiography. Dat doet hij met de intussen welbekende 4.0 V8 biturbo, die in dit geval 558 pk en 730 Nm produceert. Als dat niet genoeg is voor voldoende waft, dan zorgt de milde hybride aandrijving nog voor een laatste zetje van 22 pk en 250 Nm.

Mercedes-Maybachg GLS 600 (2019)

Sprinten - ongetwijfeld een bijkomstigheid in deze 5,21 meter lange luxesloep - doet de Mercedes-Maybach GLS in 4,9 seconden, terwijl zijn topsnelheid begrensd is op 250 km/u. Eveneens bijkomstig: het verbruik. Met minstens 11,7 l/100 km en 266 g/km is dat op het lijf van een oliesjeik geschreven.

De sjeik kan intussen van alle luxe genieten: de standaard luchtvering doet de GLS door de knieën zakken en de treeplank schuift uit wanneer zijne eminentie wil instappen, een vaste middenconsole achteraan herbergt klaptafeltjes en een frigo, de zitplaatsen achteraan (deze GLS is uiteraard geen zevenzitter) zakken desgewenst helemaal onderuit en masseren, en een panoramadak en elektrisch bedienbare gordijnen zorgen voor de juiste hoeveelheid licht.

Mercedes-Maybachg GLS 600 (2019)

Visueel trekt de Mercedes-Maybach GLS alle registers en de blikken chroom open, met een aangepast radiatorrooster en dito voorbumper, het Maybach-logo op de D-stijl, en een optioneel tweekleurig koetswerk. Daar zijn acht verschillende combinaties voor mogelijk. Maar iets zegt ons dat de mogelijkheden eigenlijk eindeloos zijn, als je genoeg betaalt. De Mercedes-Maybach GLS 600 komt alleszins in de tweede helft van 2020 op de markt.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws