Officieel: Genesis GV80 is Zuid-Koreaanse luxesloep (2020)

Genesis GV80 2020

Genesis, het luxemerk van Hyundai, heeft haar GV80 naar voren geschoven als dé luxe-SUV uit Zuid-Korea. Met uitgesproken looks en de nodige bewoonbare oppervlakte is dit een eigenzinnige alternatief voor, pakweg, de BMW X5.

Al bijna een decennium wacht Europa op de komst van Genesis, het luxemerk van Hyundai. Vooralsnog houdt het Zuid-Koreaanse merk die boot af. Verkoop in thuisland en in de Verenigde Staten, daar mik het op. Met potige zakensedans... en nu ook een SUV.

Gigamuil

Die SUV luistert naar GV80 (what's in a name) en herbergt de luxe van het merk in een hoogpotige verpakking. Een expressieve verpakking. De grille op de snoet is gigantische en de toegeknepen koplampen geven 'm een sinistere blik. Wat, precies een Bentley? Nou, dat hebben we ook weer niet gezegd.

Genesis GV80 2020

Achteraan doet de GV80 weinig moeite om zijn voetafdruk te verbergen. Ja, dit is een grote SUV, so what? Plaats voor zeven? Gezien de beschikbaarheid op de Amerikaans markt twijfelen we daar niet aan.

Beter dan een Dacia!

Al wil deze GV80 zich vooral positioneren als luxe-SUV. Binnenin werd dan ook niet op een metertje leder meer of minder gekeken. Een houten sierstrip op het dashboard? Uiteraard. Al is er ook plaats voor een fors infotainmentscherm op de boordplank van 14.5 duim.

Genesis GV80 2020

We gaan er dus wel van uit dat je je knus zal voelen in deze GV80. Ben je gevoelig aan lawaai? Dan heeft de SUV ook een trucje in zijn bottenstructuur zitten. De GV80 is namelijk uitgerust met "noise cancelling" waarbij storende frequenties van het rijden worden tegengewerkt. Kijk, dat heeft een Dacia Duster dan weer niet.

Waar blijft je nou?

Voor de vort kiest Genesis voor een 3-liter turbodiesel met 278 pk en 588 Nm koppel. Achterwielaandrijving is standaard, vierwielaandrijving zonder twijfel optioneel. Deze maand nog zal Genesis de eerste exemplaren leveren aan klanten in Zuid-Korea. In de VS moeten ze nog iets langer wachten.

Genesis GV80 2020

En Europa? Daar blijft het opvallend stil rond. Het gerucht deed enkele jaren geleden namelijk de ronde dat de Hyundai i40 opvolging zou krijgen van een "premium" Genesis. Om zo beter een vuist te kunnen maken tegen de Duitse orde. Anno 2020 is de i40 verdwenen met de noorderzon... en is er geen Genesis te bespeuren.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws